Velg en side
Personer

Bobil
Sørøya

Søk og bestill bobil her!

FORSIDE » Bobiler på New Zealand » Bobil Christchurch

Bobil i Christchurch

Det fleste som reiser til New Zealand for å oppleve landet med bobil – eller campervan, som kjøretøyet heter på disse kanter – starter eller slutter turen i Christchurch, som ligger på Sørøya (South Island).

Velger du å starte turen i Christchurch, venter det store opplevelser rett rundt hjørnet. Planlegg for eksempel en rute sørover fra Christchurch, og se vakre Mount Cook, sørkysten med Dunedin og delfiner, og Fiordlands flotte fjorder og regnskog lengst mot sørvest. Herfra kan du kjøre opp langs den barske og forrevne vestkysten, hvor isbreer vokser inn i den tette bregneskogen for så å ende lengst nord på øya. Her finner du blant annet den vidunderlige nasjonalparken Abel Tasman, som inviterer til turer på sykkel, til fots eller i kajakk.

Eventyret kan deretter fortsette på Nordøya, som du enkelt kommer til ved å ta ferge fra sjarmerende Picton.

Enkel leie av bobil i Christchurch

Autocampers.no formidler bobiler i Christchurch i alle størrelser og prisklasser. Hos autocampers.no kan du:

Bobiler i alle størrelser og prisklasser

Du kan velge mellom bobiler fra tre forskjellige merker:

Mighty har biler til 2, 3, 4 og 6 personer. Du får et kjøretøy som har en del år på baken, men du får også en bobil til en veldig attraktiv pris.

Britz har også bobiler i alle størrelser. Bilene er maks. 5 år gamle, og de fleste har massevis av utstyr. Du kan leie og ta med sykler på flere av modellene, og alle er sertifisert til såkalt freedom camping.

MAUI har nye, flotte bobiler, som er maks. 2 år gamle. Alle har toalett, bad og kjøkken, og det er lekre detaljer overalt. Også hos MAUI er det plass til sykkelstativ og sykler på utvalgte modeller, og du kan kaste deg ut i mulighetene for freedom camping – helt lovlig.

Innholdet på siden er satt sammen av Dorte Kuula, stifter av autocampers.no og New Zealand-ekspert.

 

Avstander til og fra Christchurch

Christchurch er den største byen på Sørøya. Selv om New Zealand er et relativt lite land, skal man ikke undervurdere avstandene. Veiene er for det meste smale og svingete, og det er overraskende få motorveier. Så beregn god tid, så du får med deg alle opplevelsene.

Tabellene nedenfor viser viktige avstander i kilometer og viser den estimerte kjøretiden. 

Sørøya

Mi/Km

Tid (t:mm)

Fra Christchurch til:
Milford Sound 480/772 10:40
Mount Cook 206/331 4:55
Nelson 263/423 6:15
Picton 209/336 5:00
Queenstown 302/486 7:15

Christchurch – byen med alle hagene

Christchurch er Sørøyas største by og hjemsted for omtrent 300.000 innbyggere. Byen betegnes ofte som den mest engelske byen utenfor England. Bygningene har et tydelig engelsk preg, og mange av gatenavnene er tydeligvis gitt med inspirasjon i det anglosaksiske univers.

Alle de engelske immigrantene tok også sin pasjon for havekunst med seg til New Zealand, og allerede i 1863 ble det grunnlagt en botanisk hage i byen. Hagen er omgitt av Hagley Park, og flere andre steder i byen finner du vakre blomsterhager med pelargonia, georginer og krysantemum. Så kallenavnet «The Garden City» er ikke overraskende.

På turen fra Christchurch kan du kjøre over Canterbury-sletta og stoppe ved den idylliske Church of the Good Shepherd. Her er altertavlen byttet ut med et stort panorama-vindu med flott utsikt til fjellene som speiler seg i Lake Tekapo.

Hagley Park i Christchurch viser helt tydelig byens forkærlighet for hageanlegg. Parken er spesielt vakker når kirsebærtrærne blomstrer.

Church of the Good Shephard er et opplagt stoppested på turen til eller fra Christchurch i bobil.

Sørøyas høydepunkter på en tur i bobil

New Zealands South Island byr på en fantastisk natur. Du kan se alt fra helårsis i fjellene; dype, grønne fjorder og idylliske kystlandskap, og fantastiske vinområder helt nord. Her får du noen inntrykk av de opplevelsene som venter deg:

Mount Cook

Mount Cook er New Zealands høyeste fjell og en viktig del av en av landets mest imponerende nasjonalparker. 33% av parkens areal er dekket av isbreer og snø, men det er ingen hindring for å oppleve dette vakre området, som kan utforskes fra Mount Cook Village og  har mange fine stier som er godt merket.

Området rundt Hooker Valley gir gode muligheter for en kort eller lang gåtur i Mount Cook National Park, som har noen av New Zealands vakreste landskap.

Du kan glede deg til en enestående naturopplevelse, når du triller inn i Mount Cook National Park i bobilen din. Her ser du Mount Cook med Lake Punaki i forgrunnen.

 

Dunedin

Dunedin er grunnlagt i 1848 av skotske immigranter. På 1860-tallet skjedde det noe som endret byen for alltid; det ble funnet gull. Veldig mye gull.

Kos deg i Dunedin, som fortsatt har en skotsk atmosfære, eller ta en tur til Otago Peninsula, som er et eldorado for naturelskere. Ved Taiaro Head finnes det en koloni av kongealbatross, som yngler på fastlandet. Her er det også mulig å se den sjeldne guløyepingvinen.

The Yellow Eyed Penguin Conservations Reserve ble opprettet på initiativ fra de lokale innbyggerne, og det har utviklet seg til å være både en turistattraksjon og et forskningssenter. Gjennom et nettverk av overdekkede og kamuflerte ganger, kommer du uvanlig tett på pingvinene, som det ellers er vanskelig å komme i nærheten av.

Ved Dunidin kan du møte den sjeldne guløyepingvinen.

På halvøya Otago holder kongealbatrossen til – den har et vingespenn på opp mot 3 meter.

Queenstown

Turen går fra Dunedin til Queenstown, New Zealands action-by nummer en. Her kan du hoppe i fallskjerm, kjøre i jetbåt og prøve en zip-line. Men det er også mulig å nyte den flotte naturen som omkranser byen. Ta for eksempel på en vandretur, eller begi deg ut på tur på en mountainbike. Har du lyst til å prøve et strikkhopp, er Queenstown også det helt riktige stedet for å utleve den drømmen. 

Fiordland National Park

Fiordland National Park er storslått og et av de vakreste stedene i New Zealand. Parken, som er på størrelse med Jylland, hører til blant de flotteste naturområdene i hele verden.

Her faller det 8.000 mm regn årlig, med det resultatet at fjellsidene er helt dekket av en voldsom mengde mose, bregner og kjempetrær. Vannet fører også til at det er store fossefall som velter ut over fjellsidene. Gjennom dette grønne, jungellignende landskapet, skjærer smale, dype fjorder seg inn på kryss og tvers. Og her nede kan du være med på en spektakulær båttur.

Er du i området på en solskinnsdag, blir du møtt av blikkstille vann som speiler de grønnkledde fjellsidene og den dypblå himmelen. Men ikke bli bekymret selv om været er grått og vått. Opplevelsen er like stor på en regnværsdag, hvor skyene hviler tungt over de bratte fjellsidene.

Vil du oppleve Fiordland fra sjøsiden, så kikk på mulighetene for en båttur her.

Milford Sound i Fiordland National Park er et must på en ferie til New Zealand.

Routeburn Track inviterer til en naturopplevelse i særklasse. Turen, som går gjennom to nasjonalparker, er på 32 km. Underveis er det flere hytter som man kan overnatte i.

Franz og Fox Glacier

Når du drar nordover langs vestkysten, avløses de dype fjordene etterhvert av fjellandskap, og her finner du Sørøyas to store isbreer; Franz Josef og Fox.

Franz’ og Fox’ lange tunger av is ligger nedover fjellsiden, hvor de ender i den tempererte regnskogen ganske tett på kysten.

Du kan gå på breen med guide eller ta en helikoptertur og se alt sammen ovenfra.

Vær oppmerksom på at det ikke er mange campingplasser i dette området, så bestill plass hjemmefra, hvis du vil være på den sikre siden.

Fox Glacier strekker seg helt ned i den tempererte regnskogen.

Sørøyas vestkyst (West Coast) viser fram mange spennende steder.  Her er det Lake Matheson, hvor du kan se kjempebregner.

Hokitika

Fra Sørøyas isbreer, kan du fortsette nordover gjennom dramatiske og barske landskap til hyggelige Hokitika, som har utnevnt seg selv til jadens hovedstad. Jade eller ei – Hokitika er først og fremst elskelig på grunn av den herlige naturen rundt byen, særlig perlen Hokitika Gorge, som viser fram det vakreste turkisblå vannet du noensinne kommer til å se.

Nelson

Området rundt Nelson er mest kjent for nasjonalparken Abel Tasman, som har gode stisystemer gjennom frodig regnskog til små hyggelige sandstrender. Parken kan også utforskes i kajakk, så du lett kan komme fra den ene lille bukta til den neste. Her snakker vi om et virkelig behagelig og flott område, så legg gjerne inn noen dagers opphold her, hvis dere liker vakker natur og en aktiv ferie.

Husk også å ta en stopp i Punakaiki, hvor man kan oppleve de kjente Pancake Rocks.

Det er mulig å ta med sykler på flere av bobilene våre. I vindistriktene rundt Nelson får dere full glede av dem.

Marlborough Sounds, helt sørvest på Sørøya, frister med vakre landskap og ro.

Ferge mellom Nordøya og Sørøya

Fra Picton på Sørøya går det ferge over til Wellington på Nordøya. Turen tar tre timer, og det er en flott tur, hvor du kan beundre den vakre skjærgården, før du kommer ut på åpent hav.
Bestill plass på Interislander-fergen her. I løpet av bestillingen skal du opplyse om antall passasjerer og spesifisere kjøretøyet ditt. Her skal du velge «campervan» og ikke «motorhome».

Leie av bobil på Sørøya hos autocampers.no

Autocampers.no samarbeider tett med THL, som er den største utleieren av bobiler i New Zealand. THL tilbyr bobiler i alle prisklasser og størrelser, og har utleiestasjoner flere steder i New Zealand – blant annet i Christchurch på Sørøya.

Maui, Britz og Mighty er alle eid av THL.

Gode tilbud på bobiler i Christchurch

Prisen på bobiler er dynamisk og blir justert minst en gang i uka. Når etterspørselen på bobiler er stor, stiger prisen. Når etterspørselen faller, faller prisen også. Og den kunnskapen har du glede av, når du planlegger din ferie i bobil i New Zealand.

Rent økonomisk er det en stor fordel, hvis du kan reise utenfor skolenes sommerferie. Og her er det primært den newzealandske sommerferien, som starter ved juletid og strekker seg langt ut i januar, som påvirker prisene. Det er mange penger å spare ved å unngå denne perioden. En annen fordel er, at det vil være færre mennesker på campingplassene og ved de store attraksjonene.

Man kan kjøre i en bobil hele året i området rundt Christchurch og på Sørøya – også om vinteren.

Prisen på leie av bobiler er faktisk lavest i sommerhalvåret vårt. De laveste leieprisene finner du i mai, juni og juli.

Uansett hva du velger, er Christchurch og New Zealand fantastiske å oppleve med en bobil.

Lei en bobil

Drømmer du om å komme ut å oppleve Nordøya og resten av New Zealand i en bobil?
Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste tur i bobil online.

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Kjøp online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – også en som passer til deg.

Z

Prisgaranti

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og tilbyr derfor markedets beste priser.