Velg en side
Personer

Med bobil i USA

Overnatt på de beste stedene!

FORSIDE » Camping i USAs nasjonalparker

Camping i USAs nasjonalparker
– sånn får du en plass

Camping i USAs nasjonalparker, statsparker og provinsparker er en opplevelse i seg selv, og parkene har mange muligheter for camping. Her kan du lese om mulighetene for å bestille plass på forhånd og få tips om hvordan du får den beste opplevelsen ved et besøk med bobil i en nasjonalpark eller statspark.

Parkenes campingplasser er ofte ideelle utgangspunkt for et besøk i parken, siden de ligger godt og sentralt – og som regel omgitt av storslått natur. Mange av disse campingplassene er ganske enkelt helt fantastiske, hvis du leter etter en stor naturopplevelse. En annen fordel er at campingplassene ofte har en overkommelig pris. De er nemlig eid av det offentlige på enten føderalt, statlig eller lokalt nivå.

Få fasiliteter – men stor natur

Et minus ved å bruke campingplassene i nasjonal- og statsparkene er at de ofte har relativt få fasiliteter. Det er altså ikke her du skal forvente hoppeslott og store svømmebasseng. Derimot kan du regne med å finne en plass med god avstand til naboene, med masse vegetasjon (hvis det da er et bevokst område), en bålplass og et bord/benkesett, hvor du og familien kan kose dere ved måltidene.

Campingplassene i parkene har sjelden strøm, så du og dine reisefeller skal klare dere med strøm fra bobilens batteri. Det er imidlertid sjelden noe problem, for bobilen har et eget batteri som forsyner beboelsesdelen. Dere kan altså godt tenne en lampe uten å bekymre dere for om motoren vil starte i morgen. Husk også på at bobilen har en generator som kan brukes til å lade opp for eksempel batterier og PC’er. Det eneste du i den forbindelse skal tenke på, er at mange campingplasser kun tillater at generatoren brukes i bestemte perioder. Dette er på grund av støy og luftgener fra generatorene.

Dere skal også klare dere med det vannet dere har i bilen. Sørg derfor for å fylle og tømme tanker, når dere har muligheten. Det gir en frihet til å oppsøke de store naturopplevelsene som USA har så mange av, når sjansen byr seg.

Bestill camping i USAs nasjonalparker i januar

I januar åpnes det for bestilling av plass på mange av USAs campingplasser. I de populære parkene som Grand Canyon, Yosemite og Zion er det en god idé å reservere plass så tidlig som mulig, hvis du planlegger å reise i skolens sommerferie.
Generelt gjelder det at campingplassene i nasjonalparkene i USA åpner for plassreservasjon 6 måneder før ankomstdato.

Spesielle regler i Yosemite

I Yosemite National Park kan man først bestille campingplasser 4-5 måneder i forveien. Det foregår på den måten at plasser for en hel måned frigis den 15. i hver måned. For sommeren 2019 er de viktige datoene for campingplassene i Yosemite følgende:

    • Fra 15. februar 2020 kan plasser i perioden 15. juni til 14. juli 2020 bestilles.
    • Fra 15. mars 2020 kan plasser i perioden 15. juli til 14. august 2020 bestilles.
    • Fra 15. april 2020 kan plasser i perioden 15. august til 14. september 2020 bestilles.

Vær oppmerksom på at det kan være forskjellige regler og tidspunkt for når det blir åpnet for reservering. Så du bør undersøke regler og tider for de enkelte parkene. Et godt sted å starte er på portalen www.recreation.gov, som samler informasjon om camping blant annet i alle nasjonal- og statsparkene. Her er det også mulig å reservere campingplasser.

.

Slik bestiller du

www.recreation.gov er et perfekt sted for å finne informasjon om camping i USAs nasjonalparker. Du kan også bestille campingplasser i USAs vernede naturområder som f.eks. Grand Canyon, Bryce Canyon og Yosemite. Nettsiden har detaljert informasjon om campingplasser og aktiviteter i parkene. Du finner også bilder og kart. Hvis du oppretter deg som bruker, kan du også bestille og betale for campingplasser.

Bobiler i USA, Canada, Australia eller New Zealand

Lengter du etter å komme ut å oppleve verden i en bobil?
Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste reise i bobil online.

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Bestill online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – også en som passer til deg.

Z

Prisgaranti

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og kan derfor tilby markedets beste priser.