Velg en side
Personer

I bobil
fra Adelaide

Søk og bestill bobiler her!

FORSIDE » Bobil Australia » I bobil fra Adelaide

Lei bobil i Adelaide

Adelaide i South Australia er det perfekte utgangspunktet for deg som vil oppleve Great Ocean Road, Kangaroo Island eller vinområdet Barossa Valley i bobil.

På en tur i bobil fra hyggelige Adelaide i South Australia kan du oppleve alt fra seler og kenguruer, øde fjell og eukalyptusskog til underjordiske boliger i ørkenen og  fantastiske viner – alt sammen innenfor overkommelige avstander. Og i en bobil har du frihet til å stoppe langs veien og bare nyte det vakre landet som Australia er. Australierne kommer du til å treffe når du finner en campingplass for natten. Du vil helt sikkert falle i snakk med de åpenhjertige aussier, som alltid er klare for å få en ny «mate», som er australiernes foretrukne ord for venn.

Lei en australsk bobil enkelt i Adelaide

Autocampers.no formidler autocampere i Adelaide i alle størrelser og prisklasser. Hos autocampers.no kan du:

Mighty har bobiler til 2, 3, 4 og 6 seks personer. Du får et køretøy som har en del år på baken, men du får også en bil til en veldig attraktiv pris.

Britz har også bobiler i alle størrelser. Vognene er maks. 5 år gamle, og de fleste har massevis av utstyr.

MAUI leverer nye, flotte bobiler, maks. 2 år gamle. Alle har toalett, bad og kjøkken, og det er lekre detaljer overalt.

Innholdet på siden er satt sammen av Dorte Kuula, stifter av autocampers.no og Australia-ekspert.

Adelaide bobil-stasjon

Adelaide bobil-stasjon er et ideelt sted å starte ferien i bobil, hvis du vil oppleve vakker natur og Australias unike dyreliv. Husk at det er mulig å hente bobilen i Adelaide og avlevere den på en av de andre stasjonene i Australia. Legg for eksempel turen langs Great Ocean Road og levér autocamperen/campervanen i Melbourne eller fortsett hele veien til Sydney og få med deg steder som Canberra og Blue Mountains. Du kan også reise nordover, hvor du snart blir møtt av den røde ørkenen og spennende steder som Cooper Pedy og Alice Springs, hvor du kan kjøre til vidunderlige Uluru/Ayers Rock. Du kan også legge turen gjennom ville og barske landskap hele veien til Perth mot vest.

Avstander fra Adelaide (km asfaltert vei)

Du bestemmer selv hvor langt du vil kjøre i bobilen, som har fri kilometer. Men husk at avstandene i Australia er store. Turen til Alice Springs er på 1.500 km. Derfra er det ca. 400 km til Ayers Rock/Uluru.

Kjøreavstander i km
Adelaide
Brisbane
Canberra
Darwin
Melbourne
Perth
Sydney
Adelaide
2.055
1.198
3.051
732
2.716
1.415
Brisbane
2.055
1.246
3.429
1.671
4.289
982
Canberra
1.198
1.246
4.003
658
3.741
309
Darwin
3.051
3.429
4.003
3.189
4.049
4.301
Melbourne
732
1.671
658
3.789
3.456
873
Perth
2.716
4.363
3.741
4.049
3.456
3.972
Sydney
1.415
982
309
4.301
873
3.972

Ferie i bobil rundt Adelaide

Adelaide er også et godt sted for å hente og/eller levere bobilen i Australia.

Selve byen er liten og hyggelig, og minner på en måte om Aarhus i Danmark. Og også her kan du nyte gourmet-mat i verdensklasse. På et punkt er byen også pioner, siden det er gratis offentlig transport, noe som gjør det lett å komme seg rundt i byen.

Vil du oppleve vinene i Barossa Valley, er det opplagt å ha Adelaide som utgangspunkt. Du kan selv kjøre fra vingård til vingård, eller du kan bestille en tur med guide.

Går turen langs Great Ocean Road, er Adelaide også et fint sted å starte turen i bobil. Vær opppmerksom på at du, mot et gebyr, kan hente bilen for eksempel i Adelaide og levere den i Melbourne.

Great Ocean Road er en av de absolutt vakreste veistrekninger i hele Australiea. Et av høydepunktene på turen er Twelwe Apostles – De 12 apostlene – som er 12 kalksteinsklipper som rager opp av det ville havet langs kysten. 

South Australia gir også mange flotte naturopplevelser. Her er Remarkable Rock på Kangaroo Island.

Kangaroo Island

Vil du oppleve kenguruer, seler og pingviner, så dra til Kangaroo Island, hvor dyrene lar deg komme tett innpå, siden de ikke blir jaktet på. Her venter et eventyr med natur og dyr helt utenom det vanlige. Landskapet er variert, og dyrene, som det er mange av, kan du oppleve i Hanson Bay Wildlife Sanctuary og i Flinders Chase National Park. Pelsselene holder til ved Admiral’s Arch – og på veien dit kan du se etter noen av de 260 fugleartene som er observert på øya. Og så er det pingviner her, som paraderer over stranden nær Kingscote ved solnedgang etter en lang dag på havet. Hold også øye med havet fra juni til august, da finnes det hvaler utenfor øya.

Det er mulig å få bobilen med på fergen fra Port Eyre til Kangaroo Island. Les mer om fergen til Kangaroo Island.

Ville koalaer har du gode muligheter for å se på Kangaroo Island, som er det stedet i Australia som har den største bestanden av koalaer. 

Kangaroo Island kan du være så heldig at du kan se kenguruer på stranden. Dyrene på øya er ikke spesielt sky, og er du heldig kan du komme tett  innpå dem. Men vær forsiktig, for kenguruer er store! En stor kenguru kan hoppe 12 meter og løpe i 70 km/t.

Mange muligheter rundt Adelaide

Helt andre opplevelser venter i ørkenbyen Coober Pedy, hvor du kan lete etter opaler og besøke underjordiske hus.

Du kan også velge å legge de vanlige turistrutene bak deg og utforske noen av Australias mest oversette naturområder i Flinders Ranges, Eyre Peninsula og Gawler Ranges.

Leie av bobil i Adelaide hos autocampers.no

Autocampers.no samarbeider tett med THL, som er den største utleieren av bobiler i Australia. THL har biler i alle prisklasser og størrelser, og har utleie-stasjoner mange steder i Australia, også i Adelaide.

Maui, Britz og Mighty er alle eid av THL, som også tilbyr bobiler med firehjulstrekk.

Gode tilbud på bobiler i Adelaide

Prisen på bobiler er dynamisk og blir justert minst en gang i uken. Når etterspørselen på bilene er stor, så stiger prisen. Når etterspørselen faller, faller prisen også. Og den kunnskapen kan du få glede av når du planlegger din ferie i bobil i Australia.

Rent økonomisk er det en stor fordel hvis du kan reise utenom de australske skolenes sommerferie. Den starter ved juletider og strekker seg langt ut i januar, og påvirker prisene. Kan du unngå den perioden, kan du spare mange penger.

Faktisk er prisen på leie av bobiler lavest i sommerhalvåret vårt. De aller beste leieprisene finner du i mai, juni og juli.

Uansett hva du velger, så er Adelaide et storslått sted å starte og/eller slutte en tur i bobil i Australia.

Lei en bobil

Lengter du etter å komme ut å oppleve Australia i en bobil?
Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste reise i bobil online.

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Kjøp online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – og også en som passer til deg.

Z

Prisgaranti

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og tilbyr derfor markedets beste priser.