Velg en side
Personer

Bobil fra
Sydney

Søk og bestill bobil her!

FORSIDE » Bobil Australia » Bobil Sydney

Lei bobil i Sydney

Sydney i New South Wales er et opplagt sted å starte eller avslutte en ferie i bobil gjennom Australia. I tillegg til Sydney, som er den største attraksjonen i New South Wales, venter det mange store naturopplevelser utenfor byen, blant annet fantastiske Blue Mountain og vinområdet Hunter Valley.

En reise i bobil fra vakre Sydney kan gå i alle retninger. Drar du mot nord kan du oppleve solrike Queensland og Great Barrier Reef eller kjør sør- eller østover, hvor flott natur og spennende byer som hovedstaden Canberra og multikulturelle Melbourne venter. Uansett hva du velger, kan du se fram til mange spennende opplevelser. Og i en bobil har du frihet til å stoppe langs veien og bare nyte det skjønne landet Australia er. Australierne kommer du til å møte når du finner en campingplass for natten. Du vil helt sikkert komme i snakk med de åbenhjertige aussiene, som alltid er klare for å få en ny «mate», som er australiernes foretrukne ord for venn.

Lei din australske bobil enkelt i Sydney

Autocampers.no formidler bobiler i Sydney i alle størrelser og prisklasser. Hos autocampers.no kan du:

Mighty har biler til 2, 3, 4 og 6 personer. Du får et kjøretøy som har en del år på baken, men du får også en bobil til en veldig attraktiv pris.

Britz har også bobiler i alle størrelser. Bilene er maks. 5 år gamle, og de fleste har massevis av utstyr.

MAUI har nye, flotte bobiler, maks. 2 år gamle. Alle har toalett, bad og kjøkken og lekre detaljer overalt.

Innholdet på siden er satt sammen av Dorte Kuula, stifter av autocampers.no og Australia-ekspert.

Sydney bobil-stasjon

Sydney er et godt sted å starte turen i bobil for deg som vil oppleve litt av alt i Australia. Ikke bare får du muligheten for å utforske denne fantastiske byen. Du har også Blue Mountains, flotte nasjonalparker og ikke minst den storslåtte østkysten, med flotte strender, korallrev og et fantastisk dyreliv innenfor rekkevidde. Husk også på, at du mot et lite gebyr, kan hente bobilen i Sydney og levere den på en annen stasjon i Australia. Kjør for eksempel nordover og opplev Australias vakre østkyst. Du kan avlevere i Brisbane eller Cairns. I motsatt retning ligger stasjonene Melbourne og Adelaide og frister med enda flere store eventyr.

Avstander til og fra Sydney (km asfaltert vei)

Du bestemmer selv hvor langt du vil kjøre i bobilen, som har fri kilometer. Men husk på at avstandene i Australia er store.

Kjøreavstander i km
Adelaide
Brisbane
Canberra
Darwin
Melbourne
Perth
Sydney
Adelaide
2.055
1.198
3.051
732
2.716
1.415
Brisbane
2.055
1.246
3.429
1.671
4.289
982
Canberra
1.198
1.246
4.003
658
3.741
309
Darwin
3.051
3.429
4.003
3.189
4.049
4.301
Melbourne
732
1.671
658
3.789
3.456
873
Perth
2.716
4.363
3.741
4.049
3.456
3.972
Sydney
1.415
982
309
4.301
873
3.972

Ferie i bobil rundt Sydney

Sydney er et godt sted å starte turen i bobil, for forholdsvis nær byen venter store opplevelser. Få inspirasjon til reisen her.

Sydney

Med sin fantastiske beliggenhet rundt en stor naturlig havn, er Sydney uten tvil blant verdens vakreste storbyer. Men Sydney er også en ekte australsk storby med et vell av severdigheter, glimrende shopping og gode spisesteder.

Operahuset i Sydney

Den danske arkitekten Jørn Utzons berømte Operahus ligger som et flott seilskip ned til vannet i hjertet av Sydney. Vil du inn og få hele historien, så ta en guidet omvisning gjennom de forskjellige salene, og hør alle anekdotene fra bygningens fargerike historie. Guiden vil også fortelle om de unike, arkitektoniske detaljene, som gjør Operahuset til et av de mest markante bygningsverk i det 20. århundre.

Sydney med ferge

Små ferger går på kryss og tvers mellom Sydneys bydeler. Dette er en fantastisk måte å komme rundt på. Hopp eksempelvis på fergen fra Operahuset med kurs mot det folkelige shoppingområdet Darling Harbour. Eller ta båten til Manly, og nyt Sydneys berømte strandliv.

Sydney Harbour Bridge er enda et av de mange kjente stedene i Sydney, og tør du, kan du få gå på de store buene på broen. Bestill turen og se mange andre forslag til opplevelser i Sydney her.

En hvalsafari er en fantastisk opplevelse, og det kan du delta på fra Sydney i perioden mai til oktober, hvor knølhvalene kommer innom på deres ferd til og fra Antarktis. Les mer her.

Dyreliv og natur rett utenfor byen

Ikke langt fra Sydneys menneskemylder kan du i fred og ro utforske det rike dyrelivet i de dramatiske Blue Mountains, eller gå på vinsmaking i Hunter Valley. Besøk kystbyene som Coffs Harbour og surfer-byen Byron Bay nord for Sydney, hvor de imponerende strendene inviterer til vannsport av alle slag.

Australias hovedstad-kompromiss: Canberra

Australias flotte arkitekttegnede hovedstad, Canberra, ligger sør for Sydney, hvor fjellene er høyere og villere. Ikke minst rundt Snowy Mountains og Australias høyeste fjell, Mount Kosciuszko.
Byen ble grunnlagt i 1913 som et kompromiss, siden både Melbourne og Sydney ville ha status som hovedstad. Canberra, som ligger midt imellom de to storbyene, ble imidlertid en vinner. Sentrum i den stramt planlagte byen er Parliament House på Capital Hill, omgitt av mange nasjonale institusjoner og museer. På den andre siden av Lake Burley Griffin fører Anzac Parade opp til Australian War Memorial, som har en flott utsikt til Parliament House. 

Blue Mountains har fått navnet  sitt på grunn av den disen som dannes, når vann fra eukalyptustrærne fordamper i solen.

Blue Mountains har mange utsiktspunkter, som blant annet Echo Point, som er det mest kjente. Mange steder er det anlagt fine stier – både korte og lange.

Dra på langtur fra Sydney

Når du leier en bobil hos autocampers.no, har du mulighet for å bestille en enveisleie. Det betyr at du henter bobilen på en stasjon og avleverer den på en annen, for eksempel i Melbourne, Adelaide, Brisbane eller Cairns.

Været i Sydney

Man kan oppleve Sydney med bobil året rundt. Se temperaturer og det forventede antall solskinnstimer i tabellen nedenfor.

Måned Maks. temperatur Min. temperatur Vanntemperatur Solskinnstimer
Januar 26 19 24 7
Februar 26 19 24 7
Mars 25 18 24 7
April 23 15 23 7
Mai 20 12 21 6
Juni 18 9 20 6
Juli 17 8 19 7
August 18 9 19 7
September 20 11 19 7
Oktober 22 14 19 8
November 24 16 21 8
Desember 26 18 22 8

Leie av bobil i Sydney hos autocampers.no

Autocampers.no samarbeider tett med THL, som er den største utleieren av bobiler i Australia. THL tilbyr biler i alle prisklasser og størrelser og har utleiestasjoner mange steder i Australia, også i Sydney.

Maui, Britz og Mighty er alle eid av THL, som også tilbyr bobiler med firehjulstrekk.

Gode tilbud på bobiler i Sydney

Prisen på bobiler er dynamisk og blir justert minst en gang i uka. Når etterspørselen på bobiler er stor, stiger prisen. Når etterspørselen faller, faller prisen også. Og den kunnskapen har du glede av, når du planlegger din reise i bobil i Australia.

Rent økonomisk er det en stor fordel hvis du kan reise utenom de australske skolenes sommerferie. Den begynner ved juletider og strekker seg langt ut i januar, og påvirker prisene. Hvis du kan unngå denne perioden, kan du spare mange penger.

Faktisk er prisen på leie av bobiler lavest i sommerhalvåret vårt. De beste leieprisene finner du i mai, juni og juli.

Uansett hva du velger, er Sydney et storslått sted å starte og/eller avslutte en reise i bobil i Australia.

Lei en bobil

Lengter du etter å komme ut å oppleve Sydney og omegn i en bobil?
Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste reise i bobil online.

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Kjøp online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – også en som passer til deg.

Z

Gode priser

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og tilbyr derfor markedets beste priser.