Velg en side
Personer

Bobil
Australia

Søk og bestill bobil her!

FORSIDE » Bobil Australia

Bobil i Australia

En rundreise i bobil i Australia byr på mange opplevelser og stor variasjon. Finn den rette modellen til ditt eventyr i bobil i Australia her, og få inspirasjon til turen.

På en tur i Australia i bobil kan du oppleve alt fra den store røde ørkenen og det ville outback via vakre fjellandskap til frodig regnskog. Legg til det spennende dyrelivet med kenguruer, koalaer og ikke minst krokodiller, som lever i fritt i naturen og bidrar til å gjøre opplevelsen til noe helt spesielt.

Enkel leie av din australske bobil

Autocampers.no formidler biler i Australia i alle størrelser og prisklasser. Hos autocampers.no kan du:

Mighty har biler til 2, 3, 4 og 6 seks personer. Du får et kjøretøy som har en del år på baken, men du får også en bobil til en veldig attraktiv pris.

Britz har også bobiler i alle størrelser. Bilene er maks. 5 år gamle, og de fleste har massevis av utstyr.

MAUI leverer nye, lekre bobiler, maks. 2 år gamle. De har alle toalett, bad og kjøkken, og det er flotte detaljer overalt.

Innholdet på siden er sammensatt av Dorte Kuula, stifter av autocampers.dk / autocampers.no og Australia-ekspert.

Her kan du hente og avlevere bobilen i Australia

Leier du en bobil hos autocampers.no, kan du hente og avlevere den mange steder i landet.

Vær oppmerksom på at det er mulig å hente bilen et sted og avlevere den et annet – mot et mindre gebyr. Du kan se hvor mye det koster her.

Atttraktive tilbud på leie av bobiler i Australia

Autocampers.no ser det som sin misjon å gjøre det enkelt for deg å finne gode bobiler til gode priser. Derfor gjennomgår vi utvalget hver uke, finner de beste leietilbudene og viser dem her. Når vi gjør det, legger vi vekt på pris, kvalitet og vær. Det er med disse tre parameterne i tankene, at vi velger ut tilbudene. Og vi går naturligvis etter det som gir størst verdi for pengene.

Tilbudene nedenfor er opplegg til leie av bobiler. Tidspunkt, varighet og vogntype kan justeres etter dine ønsker, men vær oppmerksom på at det har betydning for prisen.

Opplev Australia med bobil

Australia er et enormt stort land, så du kan like godt belage deg på at du ikke kan nå alt med en bobil som utgangspunkt – hvis du da ikke har måneder eller år til rådighet.

Vi foreslår at du isteden velger et område eller en strekning, som passer godt til en ferie i autocamper. Resten av dette fasinerende landet kan du eventuelt oppleve ved å ta innenriksfly fra sted til sted.

Avstander i Australia

Pass på! Australia er et ufattelig i stort land. Det forstår man egentlig først når man har prøvd å kjøre en lang tur og etterpå ser hvor utrolig kort turen ser ut på kartet.

Så selv om du har fri kilometer med i leieavtalen på bobilen, skal du passe godt på når du planlegger turen. Det er nemlig ikke morsomt å skulle forte seg når man har ferie.

Du kan få et overblikk over avstandene i Australia her:

Kjøreavstand (km)
Adelaide
Brisbane
Canberra
Darwin
Melbourne
Perth
Sydney
Adelaide
 
2.055
1.198
3.051
732
2.716
1.415
Brisbane
2.055
 
1.246
3.429
1.671
4.289
982
Canberra
1.198
1.246
 
4.003
658
3.741
309
Darwin
3.051
3.429
4.003
 
3.189
4.049
4.301
Melbourne
732
1.671
658
3.789
 
3.456
873
Perth
2.716
4.363
3.741
4.049
3.456
 
3.972
Sydney
1.415
982
309
4.301
873
3.972
 

Den østlige delen av Australia

Den østlige delen av Australia er perfekt til en reise med bobil. Her er det er mange steder å starte fra.

Cairns og Brisbane i Queensland er populære stasjoner. Her er du tett på Great Barrier Reef og mange fine strender. Helt mot nord er det tropisk klima med krokodiller og vill, utemmet regnskog. Fra Cairns og videre sørover finnes det mange tilbud til reisende, kombinert med en flott natur som for eksempel i Lamington National Park og Fraser Island.

Whitehaven Beach i Great Barrier Reef er et eksotisk mekka for reisende med fantastiske strender og glimrende snorkling. Man kan komme dit på en dagstur fra Airlie Beach.

Great Barrier Reef har et enestående dyreliv med gigantiske havskillpadder som et av de mest fasinerende dyrene.

New South Wales og metropolen Sydney

Du kan også hente og avlevere din autocamper i Sydney, som er Australias uoffisielle hovedstad. Her finner du et av verdens vakreste havneområder med blant annet det ikoniske operahuset, og ikke langt fra byen venter det igjen fasinerende naturområder som Blue Mountains og vinområdet Hunter Valley.

 

Sydney er en fasinerende storby og et perfekt sted å starte en tur i bobil i Australia. Bruk gjerne et par dager i byen og besøk det flotte operahuset, før bilturen starter.

Blue Mountains blir sjeldent besøkt av skandinaver på tur i Australia i bobil – og det er synd, for området byr på stor skjønnhet og mange fantastiske vandrestier.

Melbourne og staten Victoria

Din rejse i autocamper i Australien kan også begynde i den kulturelle smeltedigel Melbourne, som er verdenskendt for sit restaurant- og caféliv. Og så har byen den fordel, at du finder vild natur og fantastiske vinområder lige i nærheden.

På Phillip Island nær Melbourne kan du møde pingvinerne, når de går i land efter en lang dag på havet, og i Great Otway National Park kan du udforske tempereret regnskov. Victoria byder også på mindre kendte nationalparker såsom Grampians National Park, der bestemt fortjener et besøg.

Fra Melbourne han du også begive dig ud på en af de smukkeste køreture i Australien, når du kører fra Melbourne til Adelaide i autocamper ad den smukke Great Ocean Road. På ruten venter dramatiske kyststrækninger, tempereret regnskov, brusende vandfald og de berømte 12 Apostles.

Adelaide og Southern Australia

Adelaide er enda et godt forslag til hvor man kan hente og avlevere bobiler i Australia.

Selve byen er liten og hyggelig, og minner litt om danske Aarhus. Også her kan du nyte gourmetmat i verdensklasse. På et punkt er byen i front, siden det er innført gratis offentlig transport, noe som gjør det enkelt å komme rundt i byen som besøkende.

Vil du oppleve Barossa Valley og Great Ocean Road, er byen et opplagt sted å starte turen i autocamper. Husk at du for eksempel kan hente vognen i Adelaide og avlevere den igjen i Melbourne.

Vil du se kenguruer, seler og pingviner, så dra til Kangaroo Island, hvor dyrene lar deg komme helt tett innpå seg, fordi de ikke blir jaktet på. Helt andre opplevelser venter i ørkenbyen Coober Pedy, hvor du kan lete etter opaler og besøke underjordiske hus.

Du kan også velge å droppe de vanlige turistrutene og utforske noen av Australias mest oversette naturområder i Flinders Ranges, Eyre Peninsula og Gawler Ranges.

 

Kenguruer og deres mindre artsfeller, wallabies, finnes overalt i Australia. Men på Kangaroo Island er sjansene for at komme helt nær de spesielle dyrene ekstra stor.

Reiser dere med barn, er det en kjempestor opplevelse å se ville dyr i naturen – som her på Kangaroo Island.

Den røde ørken og The Outback

Er det outback og opplevelser i Den røde ørkenen, som det sentrale området av Australia populært kalles, som frister, så ta en kikk på Alice Springs, hvor du både kan hente og avlevere bobiler og firehjulstrekkere.

Alice Springs er det perfekte stedet for å oppleve ørkenen – og det er mye av den i alle retninger. Vi foreslår at du kjører mot sørvest, for her venter Ayers Rock/Uluru, King Canyon, rikt dyreliv og spektakulær natur. Turen er legendarisk og byr på wildlife og outback med støv og stjernehimmel og hva som ellers følger med av gode ting på en tur her i en autocamper. Og det er faktisk hele tre veier ut hit. En er asfaltert, en er grusvei med god standard og en er uframkommelig i alt annet enn en god firehjulstrekker.

450 km (via den korteste veien) lenger fram venter Ayers Rock.

.

 

Ayers Rock er en gigantisk klippe: 2,5 km lang, 1,5 km bred og hever seg 335 m over sletten som omgir den. Turen rundt klippen er på ca. 10 km (husk vann!). Holder ikke kreftene til den gåturen, er det mulig å dra på kamelsafari.

Uluru/Ayers Rock utgjør for mange høydepunktet på turen til Australia. Størrelsen på klippen er i seg selv et ubegripelig syn, og hver eneste dag skjer de mest utrolige fargeforandringene.

Darwin og det tropiske nord

Din reise i bobil i Australia kan også starte helt i nord, nærmere bestemt i Darwin.

Darwin er porten til et villmarksområde av dimensjoner, som består av de tre nasjonalparkene Kakadu, Katherine/Nitmiluk og Litchfield og det nesten ubebodde Arnhem Land, som tilhører aboriginene.

Du kan godt oppleve Nord-Australia i en vanlig bobil, men vil dere kjøre fritt og langt vekk fra allfarvei, kan du overveie å leie en 4WD bobil. I Darwin finnes det, i tillegg til de klassiske modellene med telt, også en ny variant, nemlig Scout, som er en bobil med innendørs soveplasser OG firehjulstrekk.

 

Fra Darwin er det mange muligheter for turer i en bobil med eller uten firehjulstrekk. Klikk på kartet og se nærmere. Se også forslag til reiser i bobil i Northern Territory her.

Kakadu National Park byr på flott natur, et rikt fugleliv, aboriginene og også en enkelt krokodille eller to og kan oppleves med en vanlig bobil eller en firehjulstrekker.

 

Tasmania – ”rosinen i pølsa”

Tasmania er et mekka for reisende i autocamper. Her er nemlig avstandene overkommelige, naturen er helt annerledes enn i resten av Australia og så kan du hente bobilen i Hobart, som er Tasmanias hovedby.

Hyggelige Hobart

Hovedbyen Hobart er et hyggelig bekjentskap, og historieinteresserte bør absolutt se ruinene av den tidligere straffangekolonien Port Arthur og de elegante viktorianske bygningene i byen Launceston. Vinelskere kan derimot glede seg til Tasmanias glimrende hvitviner, som passer perfekt til de nyfangede fisk og skalldyr, som serveres på caféer og restauranter overalt på øya.

Men det er først og fremst naturen som er i høysetet på en tur i autocamper på Tasmania.

Cradle Mountain og Wineglass Bay er absolutt blant høydepunktene på Tasmania. Men du kan faktisk gå turer stort sett over alt, for eksempel langs de dramatiske kystene til vakre, øde strender, eller du kan utforske villmarken midt på øya, hvor tempererte skoger og lave fjell speiler seg i vakre innsjøer.

Leie av bobil i Australia hos autocampers.no

Autocampers.no samarbeider tett med THL, som er den største utleieren av autocampere i Australia. THL tilbyr campere i alle prisklasser og størrelser og har utleiestasjoner mange steder i landet. THL eier både Maui, Britz og Mighty, og de tilbyr også autocampere med firehjulstrekk.

Gode tilbud på bobil i Australia

Prisen på bobiler er dynamisk og blir justert minst en gang i uken. Når etterspørselen  er stor, stiger prisen. Når etterspørselen faller, faller prisen også. Og den kunnskapen kan du få glede av når du planlegger en tur i bobil i Australia.

Rent økonomisk er det en stor fordel hvis du kan reise utenfor skolenes sommerferie. Og her er det primært den australske sommerferien, som starter ved juletider og strekker seg langt inn i januar, som påvirker prisene. Hvis du kan unngå den, kan du spare mange penger.

Prisen på leie av bobil er faktisk lavest i vårt sommerhalvår. De laveste leieprisene finner du i månedene mai, juni og juli.

Uansett hva du velger, er Australia et storslått land å reise i. Så lei en autocamper i Australia og få en opplevelse for livet.

Bobiler i USA, Canada, Australia eller New Zealand

Drømmer du om å komme ut å oppleve verden i en bobil?
Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste tur i bobil online.

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Bestill online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – også en som passer til deg.

Z

Prisgaranti

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og kan derfor tilby markedets beste priser.