Velg en side
Personer

Bobil
Auckland

Søk og bestill bobil her!

FORSIDE » Bobiler på New Zealand » Bobil Auckland

Bobil i Auckland

De fleste velger å starte turen med bobil gjennom New Zealand i Auckland. Mulighetene herfra er uendelige. Kjør enten nordover, hvor eksotiske strender med varme underjordiske kilder venter på dere; opplev kokende mudder, vulkankratere og ville fjell mot øst eller utforsk gode vindistrikter og spennende byer lenger sør.

Når du er ferdig med opplevelsene på Nordøya, kan du ta fergen fra Wellington til Sørøya, hvor eventyret kan fortsette. Bobilen kan du levere i enten Queenstown eller Christchurch, eller du kan velge å returnere den til stasjonen i Auckland.

Enkel leie av bobiler i Auckland

Autocampers.no formidler bobiler i New Zealand i alle størrelser og prisklasser. Hos autocampers.no kan du:

Bobiler i alle størrelser og prisklasser

Du kan velge mellom bobiler fra tre forskjellige merker:

Mighty har biler til 2, 3, 4 og 6 personer. Du får et kjøretøy har en del år på baken, men du får også en bobil til en virkelig attraktiv pris.

Britz har også bobiler i alle størrelser. Bilene er maks. 5 år gamle, og de fleste har massevis av utstyr. Du kan leie og ta med sykler på flere av modellene, som alle sammen er sertifisert til såkalt freedom camping.

MAUI har nye, flotte bobiler, som er maks. 2 år gamle. Alle har toalett, bad og kjøkken, og lekre detaljer overalt. Også hos MAUI er det plass til sykkelholder og sykler på utvalgte modeller, og du kan kaste deg ut i mulighetene for freedom camping på lovlig vis.

Innholdet på siden er satt sammen av Dorte Kuula, stifter av autocampers.no og New Zealand-ekspert.

 

Avstander til og fra Auckland

Auckland er New Zealands største by og ligger på Nordøya. Selv om New Zealand er et relativt lite land, skal man være forsiktig med å undervurdere avstandene. De ser ikke så store ut på papiret, men virkeligheten ofte er en annen, når man først er på veien. Da vil du nemlig oppdage at en vanlig vei i New Zealand er smal og svingete og at det er overraskende få motorveier. Så beregn god tid så du kan oppleve New Zealand på sitt vakreste: På øde veier med flott utsikt og gressende får overalt.

Tabellene nedenfor viser viktige avstander i kilometer og viser den estimerte kjøretiden. 

Nordøya

Mi/Km

Tid (t:mm)

Fra Auckland til:
Napier 262/422 6:35
Paihia 149/240 4:15
Rotorua 145/233 3:35
Waitomo 124/200 3:10
Wellington 409/658 9:15

Sjarmerende Auckland

Auckland er New Zealands største by og bosted for en fjerdedel av landets befolkning. Byen ligger på 63 slokte vulkaner, som tydelig kan sees i landskapet. Fra toppen av for eksempel One Tree Hill, Mount Eden og Mount Albert er det en fantastisk utsikt over både byen og havet.

Aucklands sentrum egner seg perfekt til en avslappet spasertur. Gatene Queen Street og Karangahape Road er de beste handlegatene. Her finner du butikker med alt fra deilig frukt, eksotiske grønnsaker til fargestrålende stoffer. Gå også en tur på Ponsonby Road, som også frister med et hav av shoppingmuligheter, i tillegg til restauranter og cafeer i massevis. Her finner du også brukskunst og fine interiørbutikker.

Acuckland har mange gode spisesteder.

Auckland ligger vakkert ved havet, og utenfor byen er det flere gode vandrestier.

Nordøyas høydepunkter på en reise i bobil

North Island i New Zealand er et paradis for naturelskere – og få steder i verden finner du en så stor variasjon i opplevelsene. Her får du et inntrykk av de opplevelsene som venter:

Bay of Islands

På nordspissen av New Zealand ligger Bay of Islands, som består av 144 vakre, tropiske øyer. Her – så langt nord – er klimaet subtropisk, så de flotte strendene inviterer til avslapping og ferie. Tar du en båttur, kan du besøke klippeformasjonen Hole in the Rock.

Historieinteresserte bør dessuten besøke Waitangi Treaty Ground, hvor maoriene og de britiske immigrantene i 1840 underskrev den avtalen som danner grunnlaget for staten New Zealand.

Bay of Islands, som ligger lengst nord på Nordøya, byr på kupert, idyllisk landskap og et mildt klima.

 

Nordspissen av New Zealand er et paradis for vannelskere.

Coromandel

Øst for New Zealand ligger halvøya Coromandel, som blant annet byr på Hot Water Beach. Graver du litt i sanda her, kommer du ned til varme kilder. Rett ved ligger Cathedral Cove og Cooks Bay, hvor kaptein Cook i 1769 heiste det engelske flagget og gjorde krav på landet. Stedet har også en flott strand.

  Cathedral Cove er et av de mest eksotiske stedene i New Zealand og ligger langt nord, hvor det er varmest.

  Strandtur – I området rundt Cathedral Cove finnes det mange flotte strender.

  På Nordøya kan du også besøke The Hobbitton Movie Set i Waikato, som ligger midt imellom Auckland og Rotorua. 

  I Hobbitton kan du gå langs Bagshot Row og ta en øl på The Green Dragon Inn.

  Rotorua

  Dampende sprekker i jorda, kokende mudder og geysirer som med jevne mellomrom sender imponerende søyler av vann opp i lufta. Dette er kjennetegnet på Rotorua, som også er New Zealands opprinnelige befolkning, maorienes, kulturelle hovedsete.

  Maoriene kom til New Zealand fra Polynesia på 1300-tallet, og i dag er Rotorua deres primære tilholdssted. Derfor er Rotorua et bra sted å lære om New Zealands opprinnelige befolknings historie og mytologi.

  Kjempebregner og høye trær preger noen steder landskapet rundt Rotorua.

  Rotorura er kjent for den heftige termiske aktiviteten.

  Tongariro National Park

  I Tongariro National Park reiser tre mektige vulkaner seg mot himmelen. Her ser du den villeste naturen som New Zealand kan by på, med turkisblå sjøer, frodig vegetasjon og golde lavalandskap i en enestående kombinasjon.

  Unn deg selv en tur til fots gjennom dette usedvanlig vakre landskapet.

  Høydepunktet på ferien i New Zealand kan godt være fotturen ”Tongariro Alpine Crossing”, som regnes blant verdens flotteste dagsturer.

  Kratersjøer i fantastiske farger er betegnende for landskapet i Tongariro National Park.

  Tongariro Crossing regnes for å være en av de vakreste dagsturene for turgåere i hele New Zealand. 

  Hawkes Bay

  Hawkes Bay er New Zealands kjøkkenhage – og vinland. Så her er det helt klart gode muligheter for også å få gode spiseopplevelser med på turen.

  Vinen er verdenskjent, og områdets mange små gårder med grønnsaker og meierivarer øker bare opplevelsen. Besøk områdets mange småbutikker, lokale ”farmers markets”, hvor bøndene selger sine friske varer. Og spis ute – restaurantene her er kjent for å servere god mat.

  I den sørlige delen av Hawkes Bay, ligger byen Napier, som i 1931 ble offer for et kraftig jordskjelv. Byen ble imidlertid bygget raskt opp igjen – denne gang i den karakteristiske art deco-stilen, som preger bybildet den dag i dag.

  Wellington

  Wellington er New Zealands hovedstad og samtidig et trafikknutepunkt, siden fergen som forbinder Nordøya med Sørøya, legger til her.

  New Zealands nasjonalmuseum, Te Papa Tongarewa, som ved hjelp av avansert teknologi forteller og ærer maorienes historie, ligger her i Wellington. Fra utsiktspunktet på Mount Victoria får du en storslått utsikt over byen og det vakre landskapet rundt. Du kan også se byen ved å ta en sporvogn som går til Kelburn.

  Cape Kidnappers er et fint mål for en tur ved Hawke’s Bay.

  Wellington er New Zealands hovedstad, men har en småby-karakter. Det er herfra man tar fergen «Interislander» til Sørøya.

  Leie av bobil på Nordøya hos autocampers.no

  Autocampers.no samarbeider tett med THL, som er den største utleieren av bobiler i New Zealand. THL tilbyr bobiler i alle prisklasser og størrelser, og har utleiestasjoner flere steder i New Zealand – blant annet i Auckland på Nordøya.

  Maui, Britz og Mighty er alle eid av THL.

  Gode tilbud på bobiler i Auckland

  Prisen på bobiler er dynamisk og blir justert minst en gang i uka. Når etterspørselen på bobiler er stor, stiger prisen. Når etterspørselen faller, faller prisen også. Og den kunnskapen får du glede av, når du planlegger din ferie i bobil i New Zealand.

  Rent økonomisk er det en stor fordel hvis du kan reise utenfor skolenes sommerferie. Og her er det primært den newzealandske sommerferien, som starter ved juletid og strekker seg langt ut i januar, som påvirker prisene. Der er mange penger å spare ved å unngå denne perioden. En annen fordel er, at det ikke er så mange mennesker på campingplassene og ved de store attraksjonene.

  Man kan kjøre i bobiler hele året rundt Auckland og på Nordøya – også om vinteren.

  Prisen på leie av bobiler er faktisk lavest i sommerhalvåret vårt. De laveste prisene finner du i mai, juni og juli.

  Uansett hva du velger, er Auckland og New Zealand fantastiske å oppleve med en bobil.

  Lei en bobil

  Lengter du etter å komme ut å oppleve Nordøya og resten av New Zealand i en bobil?
  Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste reise i bobil online.

  Vær trygg når du bestiller

  Fri avbestilling på mange bobiler

  Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
  Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

  Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

  Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

  Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

  Veihjelpen forgår på engelsk.

  Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

  Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

  Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

  Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

  Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

  Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

  Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

  Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

  Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

  Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

  Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

  Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

  Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

  Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

  I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

  For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

  I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

  Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

  Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

  Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

  Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

  Derfor skal du velge autocampers.no

  Z

  Enkel bestilling

  Kjøp online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

  Z

  Stort utvalg

  Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – også en som passer til deg.

  Z

  Prisgaranti

  Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og tilbyr derfor markedets beste priser.