Velg en side
Personer

I bobil
fra Darwin

Søk og bestill bobil her!

FORSIDE » Bobil Australia » I bobil fra Darwin

Lei bobil i Darwin

Darwin i Northern Territory er et perfekt utgangspunkt for deg som vil se Kakadu National Park, aboriginernes klippemalerier og det fantastiske fuglelivet.

På en tur i bobil fra Darwin i Nord-Australia kan du oppleve den verdenskjente Kakadu National Park, som byr på fantastiske landskap, store saltvannskrokodiller, et rikt og variert fugleliv og noen av de best bevarte klippemalerier i hele Australia.

Litchfield og Katherine Gorge er to andre fristelser i området, og har du tid – og eventyr i blodet – kan turen i bobil gå til Alice Springs med Ayers Rock/Uluru eller helt over til Cairns og Great Barrier Reef på østkysten. Mulighetene er kort sagt uendelige.

Her oppe i «The Far North» har du muligheter for å dra på ville eventyr i en firehjulstrekker, eller du kan reise veldig komfortabelt i en bobil. Du kan også forene de to verdner i Australias eneste bobil med firehjulstrekk, nemlig The Scout.

Lei din australske bobil enkelt i Darwin

Autocampers.no formidler bobiler i Darwin i alle størrelser og prisklasser. Hos autocampers.no kan du:

Mighty har bobiler til 2, 3, 4 og 6 personer. Du får et kjøretøy som har en del år på baken, men du får også en bil til en veldig attraktiv pris.

Britz har også bobiler i alle størrelser. Bilene er maks. 5 år gamle, og de fleste har massevis av utstyr. Britz har også firehjulstrekkere i flere størrelser.

MAUI har nye, flotte bobiler, maks. 2 år gamle. Alle har toalett, bad og kjøkken, og det er lekre detaljer overalt.

Innholdet på siden er satt sammen av Dorte Kuula, stifter av autocampers.no og Australia-ekspert.

Northern Territory er et av de mer ville områdene i Australia, med tett bush og lange, øde strekninger. Liker du dette, vil du elske en ferie i bobil fra Darwin.

Darwin bobil-stasjon

Darwin ligger lengst nord i Australia, og Darwin bobil-stasjon er et ideelt sted å starte ferien i bobil, hvis du vil oppleve det grønne nord. Husk på, at det er mulig å hente bobilen i Darwin og avlevere den på en av de andre stasjonene i Australia.

Avstander fra Darwin (km asfaltert vei)

Fra Darwin kan du utforske det grønne nord uten å skulle kjøre altfor langt. Men litt lengere vekk frister den røde ørkenen rundt Alice Springs, som ligger 1.500 km mot sør. Kjører du ytterligere omtrent 1.500 km, er du blant vinmarker, koalaer og kenguruer ved hovedstaden i South Australia, Adelaide.

Et eventyr (som krever en firehjulstrekker) venter i retning vestover, hvor du kommer gjennom et barskt ørkenområde og outback til Broome i Western Australia. Velger du å dra mot øst, møter du også på bush og outback, før turen ender ved Australias innbydende østkyst og Great Barrier Reef, hvor du kan avlevere bobilen i Cairns eller Brisbane.

Kjøreavstander i km
Adelaide
Brisbane
Canberra
Darwin
Melbourne
Perth
Sydney
Adelaide
2.055
1.198
3.051
732
2.716
1.415
Brisbane
2.055
1.246
3.429
1.671
4.289
982
Canberra
1.198
1.246
4.003
658
3.741
309
Darwin
3.051
3.429
4.003
3.789
4.049
4.301
Melbourne
732
1.671
658
3.789
3.456
873
Perth
2.716
4.363
3.741
4.049
3.456
3.972
Sydney
1.415
982
309
4.301
873
3.972

Ferie i bobil rundt Darwin

Darwin er en mindre by med 125.000 innbyggere, men fordi det er så langt til en større by, har Darwin mye å by på. Besøk for eksempel historiske Fannie Bay Gaol, se utstillingene på Darwins kunstmuseum, eller besøk flyene på Australian Aviation Heritage Centre. Historieinteresserte bør også gå innom Defence of Darwin Experience, som levende forteller om byens rolle under andre verdenskrig.

Hyggelig sentrum

I Darwin kan du gå en tur i den fine botaniske hagen, utforske sentrums butikker og cafeer, og nyte solnedgangen fra stranda. Besøk også det hyggelige nattmarkedet, som tydelig viser at Darwin ligger mye nærmere Asia enn Sydney.  

Kakadu National Park

Kakadu er utemmet utmark med alt fra våtområder via gylne klipper til brusende fossefall.

Kakadu er langt mindre besøkt enn hva parken fortjener. Her kan du bade i fantastiske vannfall, du våkner til lydene fra skrattende papegøyer, og du kan se etter de enorme saltvannskrokodillene i vannskorpa. Nasjonalparken er kort sagt full av naturopplevelser.

Men mye av Australias tradisjonelle kultur finnes også i dette området. Derfor er Kakadu et av de få stedene som står på UNESCO’s liste over verdensarv for både sin kultur og natur.

Massevis av dyr

Dyrelivet i Kakadu er rikt – selv etter australske standard. Og det sier ikke så lite. Her lever alt fra kenguruer og kakaduer til dingoer og ville hester. Det samme gjør noen av verdens største saltvannskrokodiller, som du kan oppleve på en båttur på Yellow Waters og i Mary Wetlands. Og har du en firehjulstrekker, kan du sette kursen mot de avsidesliggende fossene Twin Falls og Jim Jim Falls, hvor du kan skylle av reisestøvet i små vannhull, som er omgitt av vakker natur.

Klippemalerier i Kakadu 

Kakadu er et av de beste stedene for å oppleve Australias opprinnelige kultur. Du kan se noen av de best bevarte maleriene ved Nourlangie og Ubirr Rock.

Fra Darwin er det mange muligheter for turer i bobil med eller uten firehjulstrekk. Klikk på kartet og se nærmere. Se også forslag til reiser i bobil i Northern Territory her.

Forbered deg godt  før du drar ut på veiene rundt Darwin. Veiene i Northern Territory varierer i kvalitet fra flotte asfalterte veier til de såkalte dirt roads, som, for de flestes vedkommende, forutsetter at du har en firehjulstrekker. Det er imidlertid som utgangspunkt tillatt å kjøre på jord- og grusveier, hvis de fører til en campingplass.

 

Kakadu National Park er en oversett perle i Australia og finnes både på Unescos lister over verdenskulturarv og verdensnaturarv.

Camping i Nord-Australia er relativt enkelt. Det er både veletablerte plasser, som mot betaling tilbyr flotte fasiliteter, i tillegg til mange alternative, gratis steder, hvor du kan campere. Autocampers.no anbefaler appen Wikicamps Australia, som viser veien til campingplasser på alle nivåer – også de som er gratis. Appen har en god filterfunksjon, så du kan konsentrere deg nøyaktig om de stedene som interesserer deg.

Vær og klima i Darwin

Klimaet i Darwin er tropisk med en tørr periode og en regntid. Det beste tidspunktet å besøke Darwin på, er fra mai til oktober. Bobil-stasjonen er stengt i regntiden (desember til mars).  

I slutten av oktober eller i starten av november begynner «the build up», som er opptakten til regntiden med tropisk monsunregn. Torden, overskyet vær og høy luftfuktighet preger denne perioden. Den våte perioden er i desember, januar, februar og mars. 

I april eller mai blir det mindre og mindre regn i Darwin, og nå starter den tørre perioden. Juni, juli, august og september har temperaturer på rundt 30 grader og i praktisk talt ikke noe nedbør. 

Temperaturen i vannet ligger på over 26 grader hele året.

Måned Maks. temperatur Min. temperatur Vanntemperatur Solskinnstimer Nedbørsdager
Januar 32 25 30 6 19
Februar 32 25 30 6 18
Mars 32 25 30 7 17
April 33 24 30 9 7
Mai 32 22 29 10 3
Juni 31 20 28 10 2
Juli 31 19 27 10 1
August 31 21 26 10 1
September 33 23 27 10 2
Oktober 33 25 29 10 5
November 33 25 30 9 10
Desember 33 26 30 7 15

Leie av bobiler i Darwin hos autocampers.no

Autocampers.no samarbeider tett med THL, som er den største utleieren av bobiler i Australia. THL tilbyr bobiler i alle prisklasser og størrelser, og har utleiestasjoner mange steder i Australia, også i Darwin.

Maui, Britz og Mighty er alle eid av THL, som også tilbyr bobiler med firehjulstrekk.

Gode tilbud på bobiler i Darwin

Prisen på bobiler er dynamisk og blir justert minst en gang i uka. Når etterspørselen på bobiler er stor, stiger prisen. Når etterspørselen faller, faller prisene også. Og den kunnskapen kan du få glede av når du planlegger din reise i bobil i Australia.

Prisen på leie av bobiler er faktisk lavest i sommerhalvåret vårt. De beste prisene finner du i mai, juni og juli, som også er de beste rent værmessig.

Uansett hva du velger, er Darwin et storslått sted å starte og/eller avslutte en reise i bobil eller firehjulstrekker i Australia.

Lei en bobil

Lengter du etter å komme ut å oppleve Australia i en bobil?
Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste reise i bobil online.

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Kjøp online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – også en som passer til deg.

Z

Prisgaranti

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og tilbyr derfor markedets beste priser.