Velg en side
Personer

Bobil Melbourne

Søk og bestill bobil her!

FORSIDE » Bobil Australia » Bobil Melbourne

Lei bobil i Melbourne

Melbourne er et ideelt utgangspunkt for en tur i bobil til attraksjonene i området, som alle sammen ligger innenfor overkommelig avstand. Og så er Melbourne i seg selv en spennende, multikulturell by med store sports-events og gode museer.

Stemningen i Melbourne er tilbakelent og her bor det mennesker fra hele verden. Melbourne er det australske sentrum for mote og kultur, og er hjemby for tennisturneringen Australian Open, det australske Formel 1 og australsk fotball – en krysning mellom rugby og fotball. Og ikke langt fra Melbourne frister steder som Torquay, Great Ocean Road, The Grampians og Yarra Valley.

Lei din australske bobil enkelt i Melbourne

Autocampers.no formidler bobiler i Melbourne i alle størrelser og prisklasser. Hos autocampers.no kan du:

Mighty har biler til 2, 3, 4 og 6 personer. Du får et kjøretøy som har en del år på baken, men du får også en bobil til en veldig attraktiv pris.

Britz har også bobiler i alle størrelser. Bilene er maks. 5 år gamle, og de fleste har massevis av utstyr.

MAUI har nye, flotte bobiler, maks. 2 år gamle. Alle har toalett, bad og kjøkken, og det er lekre detaljer overalt.

Innholdet på siden er satt sammen av Dorte Kuula, stifter av autocampers.no og Australia-ekspert.

Melbourne bobil-stasjon

Velger du å starte ferien i bobil i Melbourne, har du et godt utgangspunkt for å oppleve Victoria, New South Wales og South Australia. Husk på at det er mulig å hente bobilen på en stasjon og levere den på en annen.

Avstander fra Melbourne (km asfaltert vei)

Du bestemmer selv hvor langt du vil kjøre i bobilen, som har fri kilometer. Men husk på at avstandene i Australia er store.

Kjøreavstander i km
Adelaide
Brisbane
Canberra
Darwin
Melbourne
Perth
Sydney
Adelaide
2.055
1.198
3.051
732
2.716
1.415
Brisbane
2.055
1.246
3.429
1.671
4.289
982
Canberra
1.198
1.246
4.003
658
3.741
309
Darwin
3.051
3.429
4.003
3.189
4.049
4.301
Melbourne
732
1.671
658
3.789
3.456
873
Perth
2.716
4.363
3.741
4.049
3.456
3.972
Sydney
1.415
982
309
4.301
873
3.972

Melbournes sentrum er sjarmerende, med overdekkede, historiske arkader med små butikker, cafeer og restauranter.

Offentlig transport er godt utbygd i Melbourne, og du kan blant annet kjøre med sporvogn – en hyggelig måte å kikke på byen.

Ferie i bobil rundt Melbourne

Utendørs markeder, hyggelige gamle bydeler og massevis av cafeer og restauranter. Det er essensen av Melbourne, som er hovedstaden i staten Victoria. Her kan du godt tilbringe et par dager, før du starter på eventyret i bobil.

Torquay – et mekka for surfere

Ca. 100 km vest for Melbourne starter Great Ocean Road – nærmere bestemt ved byen Torquay, som er Victorias uoffisielle surfer- og strandhovedstad. Her vil du se fantastiske badestrender som strekker seg under tårnhøye klipper få meter fra byens gater. Og fra stranden kan man beundre de dyktige surferne. Man kan faktisk møte noen av verdens beste her, for de drar til Torquays berømte strender for å ri på de store bølgene langs Bells Beach.

Great Ocean Road

Blant de mange vakre kjøreturene i Australia er Great Ocean Road en av de som får en toppscore. En kjøretur fra Melbourne til Adelaide byr på høye klippeformasjoner, regnskoger, fossefall og et spennende dyreliv.

Massevis av dyr

Koalaer kan man ofte se ved Kennet River, og i Otway National Park fyller enorme bregner, rislende vannløp og brusende vannfall den tette, tempererte regnskogen. Dyrelivet er også rikt i Tower Hill Wildlife Reserve, som ligger i et gammelt vulkankrater.

Mange fine småbyer innbyr til en stans langs Great Ocean Road. Et par eksempler er de hyggelige strandbyene Apollo Bay og Lorne, hvor det er opplagt å ta en dukkert, hvis været tillater det.

Twelve Apostles

Ca. 300 km fra Melbourne ligger de berømte 12 apostlene, som er et enestående syn. Sett av god tid i dette området, hvor det er massevis av turmuligheter.

Vær oppmerksom på at man, mot et gebyr, kan hente bilen for eksempel i Adelaide og levere den igjen i Melbourne.

Great Ocean Road er en av de absolutt vakreste veistrekninger i hele Australia. Et av høydepunktene på turen er Twelwe Apostles – De 12 apostlene – som er 12 kalksteinsklipper, som rager opp av de ville bølgene langs kysten. 

Kysten mellom Melbourne og Adelaide er perfekt for en tur i bobil.  Det er muligheter for å stoppe mange steder – som regel med en veldig fin utsikt.

Pingviner på Phillip Island

100 km fra Melbourne ligger Phillip Island, som er kjent for sitt rike dyreliv. Langs den vakre kysten holder Australias største koloni av pelsseler til. Men det er nok de små pingvinene som er den største attraksjonen. Hver kveld ved solnedgang går de i land etter en lang dag på havet, og vralter i en lang rekke opp mot klippene, hvor de går til ro. I dette området er det også en fin dyrepark med kenguruer og koalaer og andre av Australias spennende dyr. Les mer om mulighetene her.

Hold også øye med havet fra juni til august, da holder det hvaler til utenfor øya.

Pingvinparaden på Phillip Island er et forunderlig syn, som finner sted hver dag ved solnedgang.

Pelsselene leker i havnemunningen og langs kysten på Phillip Island.

Pingvinene på Phillip Island er en stor opplevelse – spesielt hvis du reiser med barn.

På Phillip Island ligger Koala Conservation Center, hvor du kan komme helt tett innpå de søte, men ikke helt ufarlige, dyrene.

Været i Melbourne, Victoria

Høyeste temp. Laveste temp. Vanntemp. Solskinnstimer
Januar 26 14 18 9
Februar 26 14 19 8
Mars 24 13 18 7
April 20 11 17 5
Mai 17 9 16 4
Juni 14 6 15 4
Juli 13 6 13 4
August 14 7 13 5
September 16 8 13 6
Oktober 19 9 14 7
November 21 11 15 7
Desember 24 13 16 8

Leie av bobil i Melbourne hos autocampers.no

Autocampers.no samarbeider tett med THL, som er den største utleieren av bobiler i Australia. THL tilbyr biler i alle prisklasser og størrelser og har utleiestasjoner mange steder i Australia, også i Melbourne.

Gode tilbud på bobiler i Melbourne

Prisen på bobiler er dynamisk og blir justert minst en gang i uka. Når etterspørselen på bobiler er stor, stiger prisen. Når etterspørselen faller, faller prisen også. Og den kunnskapen kan du få glede av, når du planlegger ferie i bobil i Australia.

Laveste priser i mai, juni og juli

Rent økonomisk er det en stor fordel hvis du kan reise utenfor de australske skolenes sommerferie. Den starter ved juletid og strekker seg langt ut i januar, og påvirker prisene. Kan du unngå den, kan du spare mange penger.

Prisen på leie av bobiler er faktisk lavest i vårt sommerhalvår. De beste leieprisene finner du i mai, juni og juli.

Uansett hva du velger, er Melbourne et storslått sted å starte og/eller avslutte en tur i bobil i Australia.

Lei en bobil

Drømmer du om å komme ut å oppleve Melbourne og omegn i en bobil?
Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste tur i bobil online.

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Kjøp online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – også en som passer til deg.

Z

Prisgaranti

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og tilbyr derfor markedets beste priser.