Velg en side
Personer

Bobil
fra Brisbane

Søk og bestill bobil her!

FORSIDE » Bobil Australia » Bobil fra Brisbane

Lei bobil i Brisbane

Brisbane i Queensland, Australia, er et perfekte utgangspunkt for utforsking av områdets fantastiske natur og severdigheter – både til lands og til vanns.

På en tur i bobil fra Brisbane i Australia kan du oppleve alt fra regnskog, fantastiske strender til hvaler og ikke mindre enn verdens største korallrev, Great Barrier Reef. Og i en bobil har du frihet til å stoppe langs veien og bare nyte naturen. Og australierne selv kommer du til å møte når du finner en campingplass for natten. Du vil helt sikkert komme i snakk med de åpenhjertige aussier, som alltid er klare for å få en ny «mate», som er australiernes foretrukne ord for venn.

Lei din australske bobil enkelt i Brisbane

Autocampers.no formidler bobiler i Brisbane i alle størrelser og prisklasser. Hos autocampers.no kan du:

Mighty har biler til 2, 3, 4 og 6 seks personer. Du får et kjøretøy som har en del år på baken, men du får også en bobil til en veldig attraktiv pris.

Britz har også bobiler i alle størrelser. Vognene er maks. 5 år gamle, og de fleste har massevis av utstyr.

MAUI har nye, flotte bobiler, maks. 2 år gamle. Alle har toalett, bad og kjøkken, og lekre detaljer overalt.

Innholdet på siden er satt sammen av Dorte Kuula, stifter av autocampers.no og Australia-ekspert.

Brisbane bobil-stasjon

Brisbane er et perfekt sted å starte ferien i bobil for deg som vil oppleve Queenslands frodighet og sol og strand. Husk at du mot et mindre gebyr, kan hente bilen i Brisbane og levere den igjen på en av de øvrige bobil-stasjonene i Australia. En veldig populær rute, er turen mellom Brisbane og Cairns, som byr på regnskog og korallrev – og massevis av hav og sol. Mot sør venter flotte Sydney og enda litt videre, Melbourne.

Avstander fra Brisbane (km asfaltert vei)

Du bestemmer selv hvor langt du vil kjøre i bobilen, som har fri kilometer. Men husk på at avstandene i Australia er store.

Kjøreavstander i km
Adelaide
Brisbane
Canberra
Darwin
Melbourne
Perth
Sydney
Adelaide
2.055
1.198
3.051
732
2.716
1.415
Brisbane
2.055
1.246
3.429
1.671
4.289
982
Canberra
1.198
1.246
4.003
658
3.741
309
Darwin
3.051
3.429
4.003
3.189
4.049
4.301
Melbourne
732
1.671
658
3.789
3.456
873
Perth
2.716
4.363
3.741
4.049
3.456
3.972
Sydney
1.415
982
309
4.301
873
3.972

Ferie i bobil rundt Brisbane

Brisbane ligger i sør i Queensland, som er kjent for sin vakre natur og mange solskinnstimer. Og her venter mange spennende opplevelser. Mange av dem foregår ved strand og hav, for Queensland er Australias feriested nr. 1 med varmt og fint vær mesteparten av året.

Møt koalaer i Lone Pine Koala Sanctuary

I utkanten av Brisbane ligger Lone Pine Koala Sanctuary. Her er det gode muligheter for å komme tett innpå på koalaen. Reservatet er også hjem for andre av Australias spesielle dyr, som for eksempel kenguruer, nebbdyr, dingoer og tasmanske djevler (rovpungdyr). Reiser du med barn, er dyreparken et opplagt sted å besøke. Billett til parken kan bestilles her (gratis avbestilling).

Lamington National Park

Ikke langt fra Brisbane overtar den ville naturen. Vi anbefaler et besøk i Lamington National Park, hvor lave fjell dekket av subtropisk regnskog, danner livsbetingelser for et rikt dyreliv.

Nasjonalparken ligger ca. 85 km sørvest for Brisbane og er en stor naturopplevelse – subtropisk regnskog med gigantiske trær, huler og kløfter og hundrevis av fossefall. Området har vandrestier på kryss og tvers, og er med sine mer enn 160 fuglearter et eldorado for fugleentusiaster.

Bli med på hvalsafari fra Brisbane, Sunshine Coast og Hervey Bay og få en opplevelse av de helt store, når knølhvalene kommer forbi Moreton Bay på sin tur til og fra Antarktis. Man kan vanligvis oppleve hvaler fra juni til november. En hvalsafari koster 300-700 kr. Les mer om mulighetene her.

Besøk Lone Pine Koala Sanctuary og vær sikker på å få se den søte koalaen, som også lever vilt mange steder i Australia, men som er sky og kan være vanskelig å få øye på.

Sunshine Coast

Omtrent en times kjøretur nordover fra Brisbane, ligger Sunshine Coast. Et solrikt område bestående av flere sjarmerende badebyer med fine strender, hyggelige strandpromenader og et vell av aktiviteter. Vil du skifte ut storbyen med sol og strand i et par dager, er Sunshine Coast en veldig god mulighet.

Gold Coast

Det er først og fremst sol og bading som lokker folk til Gold Coast, men det finnes også et imponerende utvalg av restauranter, diskotek, barer og tema-parker som Sea World, Dreamworld og Movie World. Dette er derfor området å besøke hvis man vil ha fart, spenning og et pulserende uteliv. Det er heller ikke langt til vakre naturområder, som f.eks. Lamington National Park.

Great Barrier Reef

Langs Queenslands kyst innbyr verdens største korallrev, Great Barrier Reef, til dykking og snorkling i verdensklasse, mens tusenvis av tropeøyer lokker med Australias beste strender.

Med et areal som Storbritannia, Nederland og Sveits til sammen, er Great Barrier Reef verdens største korallrev. 5.000 typer bløtdyr, 1.800 fiskearter og 125 haiarter holder til rundt Great Barrier Reef.

Great Barrier Reef består av omtrent 3.000 mindre rev og utallige små og store tropeøyer, som til sammen danner en 2.000 km lang barriere langs Australias østkyst.

Verdens største korallrev starter ved Brisbane i sør og går hele veien oppover langs Australias østkyst. Herfra er det mulig å komme på en båttur til revet. Mange turbåter har glassbunn, så man virkelig kan få fornøyelsen av den fasinerende naturen, som Great Barrier Reef i høy grad er.

Great Barrier Reef byr på en uendelig variasjon av dyreliv – og har du lyst til å snorkle eller dykke, kan du få en virkelig stor opplevelse blant havskillpadder, Nemo-fisk og de fargestrålende korallene.

The Whitsunday Islands

Som en diamant i et smykkeskrin finner du Whitsundays, som er et av de mest eksotiske stedene i verden.

Whitsundays består av 74 vakre tropeøyer, som ligger spredd utover det turkisblå havet i den sørlige delen av Great Barrier Reef.

Juvelen er Whitehaven Beach. Med hvit puddersand, asurblått hav og uberørt natur som bakgrunn, er Whitehaven Beach ofte på lista over verdens fineste strender. I 2013 ble den kåret som Australias fineste, og det er vanskelig å være uenig, når man går langs den 7 km lange, hvite sandstranda.

Du kan utforske Whitsundays med båt fra Airlie Beach på en dagstur. Har du flere dager til rådighet, finnes det turer av forskjellig varighet med cruiseskip. Det er også mulig å besøke Whitehaven Beach med sjøfly. Se turer og utflukter til Whitehaven her.

 

Whitsunday Islands ligger på samme breddegrad som Rio de Janeiro og Tahiti, og det gir et herlig, tropisk klima med høye gjennomsnittstemperaturer året rundt. 

Whitehaven Beach er 7 km lang og kan utforskes på en dagstur fra for eksempel Airlie Beach. Les mer om turer til Whitehaven her.

Været i Brisbane

Brisbane har behagelige temperaturer året rundt og er samtidig et av de stedene i Australia som har flest solskinnstimer.

Klimaet er subtropisk med varme og fuktige somre og milde og tørre vintre. 

Når det er vår i Australia (september, oktober og november) er været i Brisbane lunt og veldig behagelig. I månedene desember, januar og februar er det sommer. Det er varmt med temperaturer mellom 25 og 30 grader om dagen. 

Fra slutten av mars starter høsten, som varer ut april og mai. Juni, juli og august er de kjøligste månedene, med temperaturer rundt 20 grader. 

Temperaturen i vannet ligger på over 20 grader året rundt.

Måned Maks. temp. Min. temp. Havtemperatur Solskinnstimer
Januar 29 21 26 8
Februar 29 21 27 8
Mars 28 19 26 8
April 26 17 25 7
Mai 24 14 24 6
Juni 22 11 22 7
Juli 21 9 21 7
August 22 10 21 8
September 24 12 22 9
Oktober 26 16 23 9
November 28 18 24 9
Desember 29 20 25 9

 

Leie av bobil i Brisbane hos autocampers.no

Autocampers.no samarbeider tett med THL, som er den største utleieren av bobiler i Australia. THL tilbyr bobiler i alle prisklasser og størrelser, og har utleiestasjoner mange steder i Australia, også i Brisbane.

Maui, Britz og Mighty eies alle sammen av THL, som også tilbyr bobiler med firehjulstrekk.

Gode tilbud på bobiler i Brisbane

Prisen på bobiler er dynamisk og blir justert minst en gang i uka. Når etterspørselen er stor, stiger prisen. Når etterspørselen faller, faller prisen også. Og den kunnskapen kan du få glede av, når du planlegger en tur i bobil i Australia.

Rent økonomisk er det en stor fordel hvis du kan reise utenom de australske skolenes sommerferie. Den starter ved juletider og strekker seg langt inn i januar, og den påvirker prisene. Kan du unngå den perioden, kan du spare mange penger.

Prisen på leie av bobiler er faktisk lavest i vårt sommerhalvår. De aller beste leieprisene finner du i mai, juni og juli.

Uansett hva du velger, er Brisbane et storslått sted å starte og/eller avslutte en reise i bobil i Australia.

Lei en bobil

Lengter du etter å komme ut å oppleve Australia i en bobil?
Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste reise i bobil online.

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Kjøp online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – også en som passer til deg.

Z

Prisgaranti

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og tilbyr derfor markedets beste priser.