Velg en side
Personer

Bobil
Alice Springs

Søk og bestill bobil her!

FORSIDE » Bobil Australia » Bobil Alice Springs

Lei bobil i Alice Springs

Alice Springs, Northern Territory

På en tur i bobil fra spennende Alice Springs i Australia kan du få den røde ørkenen og de fantastiske landskapene rundt Uluru/Ayers Rock helt inn under huden. Her venter kort og godt et eventyr av de helt store. Og med en bil har du frihet til å nyte de barske landskapene på egne premisser – og det kan du gjøre enten i en komfortabel bobil eller i en rå firehjulstrekker, som gir deg muligheten for å forlate “the beaten track” og få ditt helt eget off road adventure.

Enkel leie av din australske bobil

Autocampers.no formidler bobiler i Alice Springs i alle størrelser og prisklasser. Hos autocampers.no kan du:

Mighty har campere til 2, 3, 4 og 6 seks personer. Du får et kjøretøy som har en del år på baken, men du får også en bobil til en veldig attraktiv pris.

Britz bobiler finnes også i alle størrelser. Vognene er maksimalt 5 år gamle, og de fleste har massevis av utstyr.

Maui leverer nye, lekre bobiler, maksimalt to år gamle. De har alle toalett, bad og kjøkken, og det er flotte detaljer overalt.

Siden er satt sammen av Dorte Kuula, stifter av autocampers.no og Australia-ekspert.

Alice Springs bobil-stasjon

Alice Springs ligger midt i Australia og Alice Springs Motorhome Station er et ideelt sted å starte bobilferien hvis du vil oppleve den ville australske utmarka. Husk at det er mulig å hente bobilen i Alice Springs og levere den i Darwin i det tropiske nord eller Adelaide i sørøst. Eller du kan kjøre til en av de andre bobil/camper-stasjonene i Australia. Du kan også få mer inspirasjon til mulighetene i Australia her.

Avstander fra Alice Springs (km asfaltert vei)

Fra Alice Springs kan du utforske veiene mot sørvest, der noen av Australias største attraksjoner, Ayers Rock, The Olgas og Kings Canyon, gjemmer seg. Men denne ruta ender blindt, så etter opplevelsene her, går bobil-turen tilbake til Alice Springs. Herfra er det to veivalg dere kan ta: Nord og Sør. 1.500 km mot nord venter Darwin og det grønne nord. Og omtrent 1500 km mot sør – eller mer presist – sørøst, venter koselige Adelaide.

Kjøreavstander i km
Adelaide
Brisbane
Canberra
Darwin
Melbourne
Perth
Sydney
Adelaide
2.055
1.198
3.051
732
2.716
1.415
Brisbane
2.055
1.246
3.429
1.671
4.289
982
Canberra
1.198
1.246
4.003
658
3.741
309
Darwin
3.051
3.429
4.003
3.189
4.049
4.301
Melbourne
732
1.671
658
3.789
3.456
873
Perth
2.716
4.363
3.741
4.049
3.456
3.972
Sydney
1.415
982
309
4.301
873
3.972

Ferie i bobil rundt Alice Springs

Du kan nesten ikke komme lenger vekk fra alt enn Alice Springs – og det bærer den lille byen preg av, der den ligger i hjertet av Australias røde ørken i den sørlige delen av det Nothern Territory. Men til tross for dette er Alice Springs både en hyggelig og spennende by, som er et flott sted å få den helt spesielle outback-følelsen inn under huden.

Livet i outbacken

Alice Springs er stedet hvor du først og fremst må proviantere, men det er også et flott sted å lære om hverdagen i utmarka. Besøk for eksempel den gamle telegrafstasjonen, og hør om det storstilte prosjektet som endret kommunikasjonen mellom Australia og Europa. Hos Royal Flying Doctors kan du høre om de flyvende legene, mens School of the Air forteller om fjernundervisning i – skal vi bare si – veldig store klasserom? Skolen dekker faktisk et område som geografisk sett er 30 ganger større enn Danmark.

Royal Flyings Doctors gir medisinsk behandling til den delen av befolkningen som bor så langt fra sivilisasjonen at det rett og slett er for langt å kjøre. Hovedkvarteret for legetjenesten er i Alice Springs.

Alice Springs tilbyr også eksotiske innslag, som den årlige Camel Cup, som arrangeres i juli. Løpene, som er høydepunktet på det som har utviklet seg til en folkefest, trekker tusenvis av gjester til byen.

Ayers Rock/Uluru

Alice Springs er det perfekte stedet for å oppleve outback og ørken – og det er nok av i alle retninger. Vi foreslår at du drar sørvestover, for her venter Ayers Rock/Uluru, Kings Canyon, som byr på et rikt dyreliv og spektakulær natur. Turen er legendarisk og byr på massevis av wildlife og outback med støv og stjerneklar himmel og hva som ellers følger med av godbiter på en tur i bobil her ute. Det er faktisk er tre veier hit ut. Den ene er asfaltert, den andre er en grusvei av høy standard og den tredje er uframkommelig i alt annet enn en kraftig firehjulstrekker.

450 km (på den korteste veien) lenger framme venter Ayers Rock.

Forbered deg godt før du drar ut på veiene rundt Alice Springs. Som du ser i denne guiden, er noen av veiene helt uframkommelige hvis du ikke kjører med firehjulstrekk. Vær oppmerksom på at kjøring på Mereenie Loop krever en tillatelse (permit) som du kan få på Kings Canyon besøkssenter, Glen Helen Resort, Hermannsburg bensinstasjon og Kings Canyon Resort. Tillatelsen koster 5 australske dollar.

 

Det er relativt enkelt å campe i Ayers Rock-området. Det er både veletablerte plasser som tilbyr flotte fasiliteter mot betaling, og det finnes mange alternative, gratis steder å slå leir. Autocampers.no anbefaler appen Wikicamps Australia, som viser veien til campingplasser på alle nivåer – også de som er gratis. Appen har en fin filterfunksjon, så du kan konsentrere deg om nøyaktig de plassene som interesserer deg.

Vær og klima i Alice Springs og Uluru/Ayers Rock

Været i Alice Springs og omegn er preget av et subtropisk ørkenklima med varme vintre, veldig varme somre og lite nedbør. Det er kjøligst i juni, juli og august.

I september, oktober og november stiger temperaturen både på dagtid og om natten. Desember, januar og februar er de varmeste månedene med temperaturer opptil 35 grader om dagen. Om natten synker temperaturen sjelden til under 20 grader.

Fra mars blir det kjøligere igjen og i april og mai er det høst med temperaturer rundt 20 grader.

Måned Maks. temperatur Min. temperatur Solskinnstimer Nedbørsdager
Januar 36 21 10 5
Februar 35 20 10 4
Mars 32 17 10 3
April 28 12 9 3
Mai 23 8 8 3
Juni 20 5 9 3
Juli 19 3 9 3
August 22 6 10 2
September 27 10 10 2
Oktober 31 15 10 4
November 34 18 10 5
Desember 36 20 10 5

 

Bilutleie i Alice Springs på autocampers.no

Autocampers.no samarbeider tett med THL, det største bobilutleiefirmaet i Australia. THL tilbyr bobiler i alle prisklasser og størrelser og har utleie-stasjoner mange steder i Australia, inkludert i Alice Springs.

Maui, Britz og Mighty er alle eid av THL, som også tilbyr bobiler med firehjulstrekk.

Gode tilbud på bobiler i Alice Springs

Prisen på bobiler er dynamisk og justeres minst en gang i uken. Når etterspørselen etter bilene er høy, stiger prisen. Når etterspørselen faller, gjør prisen det også. Du kan dra nytte av denne kunnskapen når du planlegger en ferie med bobil i Australia.

Fra et økonomisk synspunkt er det en stor fordel hvis du kan reise utenom den australske skole-sommerferien. Det starter ved juletider og strekker seg langt ut i januar. Hvis du kan unngå det, kan du spare mye penger.

Kostnadene for leie av bobil er faktisk lavest i sommermånedene. Du finner de aller beste leieprisene i mai, juni og juli.

Uansett hva du velger, er Alice Springs et flott sted å starte og/eller avslutte en tur med bobil eller firehjulstrekker i Australia.

Bobil Alice Springs Australia

Drømmer du om å komme ut å oppleve verden i en bobil?
Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste tur i bobil online.

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Bestill online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – også en som passer til deg.

Z

Prisgaranti

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og kan derfor tilby markedets beste priser.