Velg en side
Personer

Lei bobil
i Cairns

Søk og bestill bobil her!

FORSIDE » Bobil Australia » Lei bobil i Cairns

Lei en bobil i Cairns

Cairns, nord i Queensland, er et perfekt utgangspunkt for deg som vil oppleve Great Barrier Reef, regnskog og fantastiske strender langs Australias imponerende østkyst, som frister med behagelig klima og mange spennende opplevelser for ferierende gjester.

På en tur i bobil fra feriebyen Cairns, kan du oppleve det eksotiske Australia. Her holder du ferie, hvor australierne selv holder ferie, og det preger området. For det første er det mange gode campingplasser her, og det er enkelt å reise fra sted til sted. For det andre er det mange muligheter for opplevelser som snorkling på revet, besøk på Whitehaven Beach, turer i regnskogene rundt byen og – ikke minst – mange herlige strender.

Lei din australske bobil enkelt i Cairns

Autocampers.no formidler bobiler i Cairns i alle størrelser og prisklasser. Hos autocampers.no kan du:

Mighty har biler til 2, 3, 4 og 6 personer. Du får et kjøretøy som har en del år på baken, men du får også en bobil til en veldig attraktiv pris.

Britz har også bobiler i alle størrelser. Vognene er maks. 5 år gamle, og de fleste har bad og toalett og massevis av utstyr.

MAUI har nye, flotte bobiler, som er maks. 2 år gamle. Alle har toalett, bad og kjøkken, og lekre detaljer overalt, så dere får både en flott kjøre- og «hotell»-opplevelse.

Innholdet på siden er satt sammen av Dorte Kuula, stifter av autocampers.no og Australia-ekspert.

Great Barrier Reef: Mange kommer til Cairns for å oppleve Great Barrier Reef.

Cairns bobil-stasjon

Cairns ligger langt nord på østkysten av Australia, og Cairns bobil-stasjon er et ideelt sted å starte ferien i bobil, hvis du vil oppleve Great Barrier Reef og det tropiske nord. Husk på at det er mulig å hente en bobil i Cairns og avlevere den igjen på en av de andre stasjonene i Australia.

Avstander fra Cairns (km asfaltert vei)

Fra Cairns kan du utforske veiene sørover, hvor ferielandet Australia virkelig folder seg ut. Vi anbefaler at du avleverer bobilen i Brisbane (1.700 km) eller Sydney (2.400 km), så du får flest mulig opplevelser på turen. Du kan også dra mot vest, hvor Darwin (1.700 km) med nasjonalparken Kakadu og Alice Springs (2.100 km) med Uluru/Ayers Rock frister.

Kjøreavstander i km
Adelaide
Brisbane
Canberra
Darwin
Melbourne
Perth
Sydney
Adelaide
2.055
1.198
3.051
732
2.716
1.415
Brisbane
2.055
1.246
3.429
1.671
4.289
982
Canberra
1.198
1.246
4.003
658
3.741
309
Darwin
3.051
3.429
4.003
3.789
4.049
4.301
Melbourne
732
1.671
658
3.789
3.456
873
Perth
2.716
4.363
3.741
4.049
3.456
3.972
Sydney
1.415
982
309
4.301
873
3.972

Ferie i bobil rundt Cairns

Cairns ligger nord i Queensland og klimaet er tropisk. Fra Cairns har du enkel adgang til flott natur med dype kløfter, tett jungel og ikke minst det fasinerende Great Barrier Reef. Det eneste Cairns mangler, er en strand. Heldigvis behøver du ikke å dra langt for å finne en strand, for allerede i Palm Cove, som ligger litt utenfor byen, finner du en fin en.

Ved Daintree River kan du kikke etter saltvannskrokodiller. Ved Cape Tribulation, hvor hav og regnskog møtes, kan du oppleve en fantastisk natur. Du kan også utforske Mossman Gorge med en aboriginsk guide, eller bli med på den gamle jernbanen, som snor seg over jungelkledde fjell mot Kuranda. Turen tur retur til Cairns kan foregå med en 7,5 km lang svevebane, som henger rett over regnskogens imponerende trekroner. En frodigere natur finner du i Atherton Tablelands, hvor du kan nyte den fantastiske utsikten fra en luftballong. Eller besøk de forunderlige lavatunnellene i Undara. 

Whitsunday Islands er et must på en reise i bobil fra Cairns.

Gled deg til fantastiske kjøreturer i bobil langs østkysten av Australia.

Ta en båttur til Great Barrier Reef fra Cairns

Cairns er et perfekt utgangspunkt for turer til Great Barrier Reef. Velg mellom de vakre tropeøyene som ligger i forbindelse med revet. Eller dra på en dagstur til Outer Reef. Her er du på åpent hav. Men vannet er grunt, og snorklingen er i verdensklasse.

En tur til Great Barrier Reef  med de flotte korallene og det rike dyrelivet, er et must på en reise gjennom Queensland i bobil/campervan.

Strender i verdensklasse finner man mange steder langs østkysten av Australia. Her er vi på Whitehaven Beach, som er en av de flotteste i hele verden.

Vær og klima i Cairns

Det er best å reise til Cairns i vårt sommerhalvår, hvor du kan forvente tørt og solrikt vær og veldig behagelige temperaturer.

Klimaet i Cairns er tropisk med en tørr, solrik periode og en desidert regntid.

Mot slutten av november eller i starten av desember begynner regntiden med tropisk monsunregn. Den våte perioder varer helt til april. I mai eller juni klarer det langsomt opp, og det blir mindre og mindre regn. Nå starter den tørre perioden.

Juli, august, september og oktober har temperaturer på opp til 25 grader og relativt lite nedbør, og det er nå det er best å besøke den nordligste delen av Australia, som Cairns og den nordlige delen av Queensland.

Temperaturen i vannet er på over 24 grader hele året.

Måned Maks. temperatur Min. temperatur Vanntemperatur Solskinnstimer Nedbørsdager
Januar 31 23 29 7 17
Februar 31 23 29 6 18
Mars 30 22 28 6 19
April 29 21 28 6 17
Mai 27 19 26 6 14
Juni 25 17 25 7 10
Juli 25 16 24 7 9
August 26 17 24 8 8
September 27 18 25 8 7
Oktober 29 20 26 9 7
November 30 22 27 8 9
Desember 31 23 28 8 12

 

Leie av bobil i Cairns hos autocampers.no

Autocampers.no samarbeider tett med THL, som er den største utleieren av bobiler i Australia. THL tilbyr bobiler i alle prisklasser og størrelser og har utleiestasjoner mange steder i Australia, også i Cairns.

Maui, Britz og Mighty er alle eid av THL, som også tilbyr bobiler med firehjulstrekk.

Gode tilbud på bobiler i Cairns

Cairns er en relativt billig stasjon å leie bobiler fra. Det skyldes at mange avslutter turer i bobil i Cairns, så det finnes mange bobiler/campervans på stasjonen.

Når tilbudet av bobiler er stort, så senkes prisene. Og den kunnskapen kan du få glede av når du planlegger din ferie i bobil i Australia.

Prisen på leie av bobiler er lavest i vårt sommerhalvår. De aller beste prisene finner du i mai, juni og juli – og det er nettopp på denne tiden det er best å oppleve Cairns rent værmessig.

Når etterspørselen er høy, stiger prisen. Og etterspørselen er høy når australierne selv holder ferie. De australske skolenes sommerferie starter ved juletider og strekker seg langt ut i januar, og det påvirker selvfølgelig prisene. Kan du unngå denne perioden, kan du spare mange penger.

Uansett hva du velger, er Cairns et storslått sted å starte og/eller avslutte en reise i bobil eller firehjulstrekker i Australia.

Lei en bobil

Drømmer du om å komme ut å oppleve Australia i en bobil?
Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste tur i bobil online.

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Kjøp online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – også en som passer til deg.

Z

Prisgaranti

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og tilbyr derfor markedets beste priser.