Velg en side
Personer

Bobil i
Perth

Søk og bestill bobil her!

FORSIDE » Bobil Australia » Bobil Perth

Bobil i Perth

Perth er et perfekt utgangspunkt for deg som vil oppleve Western Australias natur og dyreliv i bobil. 

Hent bobilen i Perth, hvis du vil oppleve ville kyststrekninger med maritimt dyreliv i verdensklasse, utforske sjarmerende Margarat River og Albany mot sør eller oppleve de berømte Pinnacles og de andre nasjonalparkene i området. I en bobil har du frihet til å stoppe langs veien og utforske det fasinerende landet – som Australia er. Australierne møter du når du finner en campingplass for natten. Du vil helt sikkert komme i snakk med de åpenhjertige aussier.

Lei din australske bobil enkelt i Perth

Autocampers.no formidler bobiler i Perth i alle størrelser og prisklasser. Hos autocampers.no kan du:

Mighty har biler til 2, 3, 4 og 6 personer. Du får et kjøretøy som har en del år på baken, men du får også en bobil til en veldig attraktiv pris.

Britz har også bobiler i alle størrelser. Bilene er maks. 5 år gamle, og de fleste har massevis av utstyr.

MAUI har nye, flotte bobiler, maks. 2 år gamle. Alle har  toalett, bad og kjøkken, og det er lekre detaljer overalt.

Innholdet på siden er satt sammen av Dorte Kuula, stifter av autocampers.no og Australia-ekspert.

Western Australia er et av de beste stedene i verden for å oppleve hvaler. Her er vi på hvalsafari ved Albany.

Perth bobil-stasjon

Fra Perth bobil-stasjon kan turen gå mot sør, øst og vest. Mot sør ligger Margaret River, Albany og flott natur. Langt mot øst ligger Adelaide, hvor du kan avlevere bobilen mot et mindre gebyr. 2.250 km mot nord ligger Broome, hvor det også finnes en bobil-stasjon. Det er også mulig å levere bilen på en av de øvrige stasjonene i Australia.

Avstander fra Perth (km asfaltert vei)

Du bestemmer selv hvor langt du vil kjøre i bobilen, som har fri kilometer. Men husk på at Perth ligger veldig avsides og at avstandene i Australia er store.

Kjøreavstander i km
Adelaide
Brisbane
Canberra
Darwin
Melbourne
Perth
Sydney
Adelaide
2.055
1.198
3.051
732
2.716
1.415
Brisbane
2.055
1.246
3.429
1.671
4.289
982
Canberra
1.198
1.246
4.003
658
3.741
309
Darwin
3.051
3.429
4.003
3.189
4.049
4.301
Melbourne
732
1.671
658
3.789
3.456
873
Perth
2.716
4.363
3.741
4.049
3.456
3.972
Sydney
1.415
982
309
4.301
873
3.972

Ferie i bobil rundt Perth

Perth er enda et godt forslag til et sted å hente og/eller avlevere en bobil i Australia.

Det første som møter deg i Perth, er det deilige klimaet med massevis av sol. Legg så til at byen er både spesiell og spennende.

Perth er en av verdens mest avsidesliggende storbyer. Likevel er den både dynamisk og moderne og tilbyr et rikt folkeliv, mange shoppingmuligheter og spennende severdigheter – og massevis av strand og hav.

Rottnest Island

Liker du natur og dyreliv, så ta deg også tid til en tur til Rottnest Island, som er berømt for sitt unike dyreliv. Her finner du blant annet quokkaen, som ligner en uvanlig søt kenguru i ministørrelse.  Men hold også øye med bølgene. Spesielt på våren er det gode muligheter for å se knølhvaler. Det lever også delfiner i dette farvannet, og fiskeørner sees av og til på jakt etter sitt neste måltid. Finn turer til Rottnest Island her.

Ved Margaret River kan du gå i en tett eukalyptus-skog.

Kysten sør for Perth byr på mange gode muligheter for turer til fots.

Opplev Margaret River

Dra til Fremantle ved Det indiske hav. En av byens spennende opplevelser er Fremantle Prison. Fengselet er bygd av straffefanger på 1850-tallet og var i bruk fram til 1991. Bli eventuelt med på en guidet omvisning – det er en fengslende opplevelse.

Fortsett til Bunburry, hvor et stopp absolutt kan anbefales. Her ligger nemlig Dolphin Discovery Center, som er det eneste senteret i Australia som utelukkende beskjeftiger seg med delfiner, og som kombinerer forskning og formidling. Dagen slutter i Margaret River, som i tillegg til å være et kjent vinområde, er et område med mange drypstenshuler og strender som egner seg til surfing.

Ta for eksempel en kjøretur gjennom Bonarup Karri Forest. Karri-trærne, som også kalles ”skogens kjemper”, kan bli opptil 100 m høye. Når du kommer til utsiktspunktet ved havet, kjører du sørover helt til Cape Leeuwin, hvor Det indiske hav og Sørhavet møtes.

Albany og Denmark

Underveis til Albany passerer du den lille byen Walpole, som ligger ved kysten. I nærheten finnes Valley of the Giants, hvor du kan prøve deg på The Tree Top Walk, en gangbro som strekker seg mellom de høye karri-trærne.

Før du kommer til Albany, står det ”Denmark” på byskiltet. Byen er ikke navngitt av danske immigranter, men da den engelske oppdagelsesreisende Thomas Braidwood Wilson var her i 1829, oppkalte han stedet etter sin venn Dr. Alexander Denmark. Så stedet har, til tross for navnet, ingenting med Danmark å gjøre.

De første europeere som kom til Western Australia, slo seg ned i Albany-området. Følger du Amity Trail gjennom byen, får du fortalt byens 200 år lange historie, og samtidig ser du mange bygninger fra kolonitiden. I perioden fra mai til oktober kommer knølhvalene inn mot kysten, og det er opplagt å bli med på whale watching. Les mer om mulighetene for opplevelser i Albany her.

Ta også en avstikker til Torndirrup National Park sør for Albany. Kyststrekningen er kjent for sine mange dramatiske klippeformasjoner, for eksempel The Gap og The Natural Bridge, som vitner om havets voldsomme krefter. 

Ved Denmark kan du komme på Tree Top Walk i Valley of Giants.

Nord for Perth

I Nambung National Park ligger The Pinnacles, hvor flere hundre klippespir er spredt utover et ørkenområde. Området kan oppleves både fra bobilen og til fots. Benytt for eksempel den stien som starter ved ranger-stasjonen.

Lenger fram ligger Geraldton, som har fint vær og god beliggenhet. Byen ligger ut til Det indiske hav med Moresky Ranges i ryggen. Byen kalles også ”The Sun City”, fordi solen skinner i gjennomsnitt åtte timer om dagen.

Monkey Mia og Shark Bay

Du kan også besøke Australias vestligste by, Denham, som er hjemsted for bare 700 mennesker. Enda lenger framme ligger Monkey Mia, som ligger i vidunderlige omgivelser på en halvøy ved Shark Bay. Hele bukta har status som Unesco World Heritage. Monkey Mia er hovedsakelig kjent fordi store flotte delfiner lever tett innpå kysten.

Ta deg god tid ved Monkey Mia. Det finnes massevis av forskjellige båtturer, hvor du kan komme i nærkontakt med delfiner, sjøkuer og skilpadder. Det er også muligheter både for å dykke og snorkle.

Dyreliv i Kalbarri

I nasjonalparken Kalbarri, hvor Murchison River snor seg mellom høye, dramatiske klipper, har du muligheten til å oppleve dyr. Her finnes det ca. 200 fuglearter og nesten kenguru-garanti.

Leie av bobil i Perth hos autocampers.no

Autocampers.no samarbeider tett med THL, som er den største utleieren av bobiler i Australia. THL tilbyr bobiler i alle prisklasser og størrelser, og har utleiestasjoner mange steder i Australia, også i Perth.

Maui, Britz og Mighty er alle eid av THL, som også har bobiler med firehjulstrekk.

Gode tilbud på bobiler i Perth

Prisen på bobiler er dynamisk og blir justert minst en gang i uka. Når etterspørselen på bobiler er stor, stiger prisen. Når etterspørselen faller, faller prisen også. Og den kunnskapen kan du ha glede av, når du planlegger din reise i bobil i Australia.

Rent økonomisk er det en stor fordel hvis du kan reise utenom de australske skolenes sommerferie. Den starter ved juletider og strekker seg langt ut i januar, og påvirker prisene. Kan du unngå denne perioden, kan du spare mange penger.

Faktisk er prisen på leie av bobiler lavest i sommerhalvåret vårt. De aller beste leieprisene finner du i mai, juni og juli.

Uansett hva du velger, er Perth et storslått sted å starte og/eller avslutte en reise i bobil i Australia.

Lei en bobil

Drømmer du om å komme ut å oppleve Australia i en bobil?
Så klikk her for å gå til markedets beste priser og bestill din neste ferie i bobil online.

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Kjøp online og finn selv den leieavtalen som passer best til deg – på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – også en som passer til deg.

Z

Prisgaranti

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd – og tilbyr derfor markedets beste priser.