Velg en side

GPS og bobil – slik finner du vei

Mobiltelefonen har overtatt rollen som GPS, og Cruise Americas – eller for den saks skyld Cruise Canadas – bobiler har heller ikke en tradisjonell GPS. Mobiltelefonen er derfor en viktig del av kjør-selv-ferien. Men hvordan sikrer du at du får hjelp med navigasjonen fra smarttelefonen når du er på veien? Et godt tips er HereWeGo-appen eller Google Maps.

Google Maps

Google Maps utvikler stadig tjenestene sine, og det er mulig å laste ned kart på forhånd, så du er godt forberedt til turen og slipper å måtte betale for data.

Autocampers.no har testet Google Maps som GPS på en lang tur fra Denver via Black Hills og Yellowstone til Salt Lake City. Og det fungerer bare – og tjenesten er enkel å bruke.

Slik bruker du Google Maps som GPS

Følg tallene i illustrasjonen over og gjør følgende:

1) Søk etter et relevant stedsnavn

2) Tilpass utsnittet med fingertuppene

3) Klikk på stedsnavnet

4) Åpne menyen ved å trykke på de tre prikkene

5) Velg «offline kart»

Kartet er nå lastet ned til telefonen din, og du kan bruke det – selv når du ikke har tilgang til mobildata.

Kartet blir automatisk slettet etter ett år, så det ikke tar unødvendig plass på telefonen din.

3 tips for å reise med en navigasjonsapp

 1. Download kart

Forsikre deg om at du har kartene over alle landene du besøker før du reiser. Vær også forsiktig med mobilens forbruk av data på turen og husk å stille inn telefonen din til ikke å hente data, hvis du anser det for dyrt.

 2. Planlegg hjemmefra

Du kan markere campingplasser, ruter og andre interessante steder hjemmefra. Det kan være en stor hjelp på selve reisen – spesielt helt i begynnelsen av turen.

 3. Hold fokus på veien

Ikke rot med telefonen mens du kjører. Hvis navigasjonen mislykkes, eller du vil endre ruten, må du kjøre inn til siden. Du kan også ta med deg mobiltelefonholderen din på turen. Da kan du enkelt orientere deg på skjermen mens du kjører.

Du kan også lade telefonen i bilen, som har USB-porter flere steder.

HERE WeGo

Programmet ble opprinnelig utviklet av Nokia, men i dag er det et uavhengig selskap som står bak. Og det undrer ingen, for HereWeGo har allerede rundet 40 000 millioner nedlastinger. Appen blir raskt lastet ned, er enkel å bruke – og så er den gratis.

Det fine med HereWeGo er at du enkelt kan laste ned hele eller deler av et land på et kart. Å gjøre det hjemmefra sparer mye data. Da kan du nemlig bruke den elektroniske veiviseren uten å bruke (dyre) mobildata.

Enkel og intuitiv GPS

Autocampers.no har lest anmeldelser av appen og testet den også. Inntrykket er, at HereWeGo leverer alt det en navigasjonsapp bør: Presisjon, godt brukergrensesnitt og oversikt.

Når du navigerer med HereWeGo vil du bli tilbudt flere alternative ruter. Du kan velge mellom disse eller lage dine egne. Det er en innebygd taletjeneste, som du kan laste ned gratis i en norsk versjon. Og hvis du velger – hvis mobilabonnementet ditt tillater det – å være online, får du også trafikkinformasjon og andre oppdaterte data.

HereWeGo er tilgjengelig for nedlasting til både Android-telefoner og iPhones.

Finn din bobil

BESØK 4 FANTASTISKE DESTINASJONER MED AUTOCAMPERS.NO