Velg en side
McRent afhentning banner
FORSIDE » God reise med McRent

Avhenting av bobil hos McRent

Denne guiden er til deg som leier en bobil fra McRent til avhenting på en stasjon i Europa.

Kjære reisende

Autocampers.no takker for bestillingen av bobil.

I denne e-posten finner du informasjon om leiebeviset ditt, samt en del viktig informasjon om leie av bobil. Først noen viktige instruksjoner.

1. Medbring leiebeviset 

Du finner en lenke til leiebeviset ditt i bestillingen. Leiebeviset skal medbringes når du henter bobilen. Vi anbefaler at du tar en utskrift. Leiebeviset er dokumentasjon for bestillingen din. Kontroller derfor at opplysningene i beviset stemmer overens med det ønskede.

Hvis du vil endre eller annullere bestillingen, kan du lese reglene for dette i våre generelle betingelser.

2. Gjennomfør online check-in i god tid

Registrer deg hos McRent i god tid før du henter bobilen. Følg instruksjonene på denne lenken: https://www.mcrent.eu/online-check-in/

Lenken til online innsjekking finnes også på leiebeviset. Her kan du også se bestillingskoden hos oss, samt reservasjonsnummeret ditt hos McRent.

Fører(e) skal oppgi førerkortnummer ved online innsjekking.

3. Medbring førerkort og kredittkort

Du skal vise fram førerkortet ditt ved avhenting. Det skal alle andre som skal kjøre bobilen også. Husk å ta det med.

4. Se McRents “how to” videomateriale

Du finner mange lærerike videoer om bruk av nøkkel, kjøkken, påfylling av vann, tømming av tanker osv. her.

Vi anbefaler på det sterkeste at du gjør deg kjent med videomaterialet før avhenting.

Annen nyttig informasjon

Nedenfor har vi samlet informasjon om alt fra avhenting og avlevering, parkering, veihjelp, kontaktinformasjoner og nyttige lenker til camping.

Avhenting og avlevering

Avhenting kan skje på ettermiddagen. Tidsintervallet varierer fra stasjon til stasjon. Ta alltid kontakt med stasjonen ca. en uke før bilen skal hentes og bli enige om et tidspunkt. Telefonnummeret finner du på leiebeviset.

Levering skal skje siste leiedag – som hovedregel før kl. 11.00.

Ved avhenting vil du få en grundig gjennomgang av bilen av McRents personale, og leieavtalen signeres. Vær oppmerksom på at det tar 60-90 minutter å hente en bobil.

Forsikring

Leieprisen inkluderer kaskoforsikring, som dekker skader på bobilen. I tillegg er utvidet ansvarsforsikring inkludert, som dekker skader på tredjepart.

Forsikringene dekker ikke ved uaktsomhet.

Det er egenandel på forsikringen. Det er € 1.200 på de fleste biler, men det kan være forskjellig fra land til land og på visse biltyper.

Vær oppmerksom på at din egen forsikring kan dekke egenandelen. Det vil fremgå av vilkårene og betingelsene. Du kan lese mer om dette i vår forsikringsguide, som du finner her.

Hvis du bruker din egen forsikring, bør du merke deg at McRent vil holde deg personlig ansvarlig i tilfelle skade. Det er dermed opp til deg å gjøre kravet ditt gjeldende overfor forsikringsselskapet ditt.

Vi anbefaler at du gjør deg godt kjent med reglene om forsikring når du leier en bobil.

Depositum

Leieprisen inkluderer kaskoforsikring, som dekker skader på bobilen. I tillegg er utvidet ansvarsforsikring inkludert, noe som dekker skader på tredjepart.

Ved avhenting av bobilen betales et depositum som dekker egenandelen. Beløpet tilsvarer din egenandel (dvs. vanligvis € 1200).

Sikkerhetsstillelsen (betaling av depositumet) skal gjøres med et internasjonalt debet- eller kredittkort (Visa eller Mastercard), som tilhører bobilens primære leier. Den primære leieren er personen som er oppført i bestillingen hos Autocampers.no, med mindre annet er avtalt.

Depositumet refunderes automatisk til betalingskortet etter avlevering av bobilen – forutsatt at leiebetingelsene er oppfylt og rengjøring er utført.

Kilometer og kjøring i andre land

Det er fri kilometer inkludert i leien din. Dette betyr at du kan kjøre så mye du vil uten ekstra kostnad. Du må imidlertid holde utgiftene til drivstoff selv.

Du kan fritt bevege deg rundt i alle land i EU og Schengen.

Kjøring i land utenfor dette området, krever en spesiell skriftlig tillatelse.

Spesielt om kjøring i Norge

Det er tillatt å leie en bobil i utlandet og kjøre den i Norge. Personer med fast oppholdssted i Norge kan bruke utenlandsregistrert utleiekjøretøy i landet i inntil 42 dager i løpet av en periode på 12 måneder. Perioden på 42 dager kan deles opp.

Hvis du leier en utenlandsregistrert bil, må du melde bruken til Skatteetaten elektronisk før bilen innføres til Norge: Meld inn bruk av utenlandsregistrert leiebil 

Det er et vilkår for registreringen at personen står oppført som leietaker i leiekontrakten. Dersom flere personer står oppført i leiekontrakten og ønsker å bruke utleiekjøretøyet i Norge, må hver enkelt melde inn sin bruk.

Parkering hos McRent

Det er mulig å parkere din egen bil på mange av McRents stasjoner. Kontakt oss for nærmere informasjon.

Utstyr til bobilen

Bobilen er utstyrt med utstyr og servise til kjøkkenet.

Det omfatter blant annet: Tallerkener, krus, drikkeglass, bestikk, oppvaskhåndkle, gryter, panne og diverse redskaper.

Dyne/sengetøy er ikke inkludert, med mindre det ble tilvalgt ved bestilling. Dette fremgår av ordreoversikten.

Barn i bobilen

Hvis barnet ditt bruker bilsete i Norge, må du også bruke bilsete i bobilen.

Det er mulig å leie barnestoler fra McRent. Det er ikke nødvendig å forhåndsbestille.

Sykkelholder og leie av sykler

McRents bobiler er – bortsett fra Premium-kategorien – utstyrt med sykkelholder. Holderen tar opptil 50 kg og er ikke egnet til elsykler.

Det er også mulig å leie sykler på flere av McRents stasjoner.

Førerkort og kredittkort

Leietaker og alle personer som skal kjøre bobilen, skal medbringe et førerkort og et internasjonalt kredittkort. Det er tillatt å kjøre alle bobilene, bortsett fra Premium-bilene, med et norsk førerkort i kl. B (vanlig førerkort til bil).

Alder

Leietakere av en McRent bobil skal ha fylt 21 år.

Det er ingen øvre aldersgrense for leie av bobiler hos McRent.

Veirestriksjoner

Generelt er det tillatt å kjøre på alle offentlige, asfalterte veier.

Nyttige apper og spennende ruter

Appen «Park4Night» viser vei til mange muligheter for overnatting, påfylling og tømming av tanker etc. Appen dekker hele Europa og deler også andre campingturisters forslag til gratis camping på parkeringsplasser, rasteplasser med mer. Det er både lovlig og hyggelig å overnatte andre steder enn på vanlige campingplasser. Vi anbefaler deg å alltid ta hensyn til omgivelsene når du overnatter i det fri. Forlat plassen i minst samme stand som du fant den, og følg alltid eventuelle lokale anvisninger.

Overnatting på de såkalte Stellplätze er også en mulighet. Dette er et billigere alternativ til campingplasser, men med færre eller ingen fasiliteter. Ikke forvent strøm, vannforsyning, toaletter osv., men benytt i stedet fasilitetene i bobilen din.

Et par nyttige lenker

Guide til Stellplätze: https://www.promobil.de/neuheiten/download-stellplatz-radar-app-kostenlos/

Campingplasser: https://www.pincamp.de/

Campingplasser: https://www.germany.travel/en/travel-information/campsite-search/camping.html

Ruteforslag
Tysk Turistinformations oversikt over de tyske Ferienstrassen: https://www.germany.travel/dk/fritid-og-afslapning/ferieruter/ferieruter.html

Ruteforslag på app: DreamAnGo

 

Autocampers.no ønsker deg en god reise!

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

  • Passfoto etter gjeldende regler
  • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
  • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du vælge autocampers.dk

Z

Enkel bestilling

Køb online og find selv den lejeaftale, der bedst til dig – på dansk!

Z

Stort udvalg

Vi formidler autocampers i mange størrelser og prisklasser – og også en, der passer dig.

Z

Stærke priser

Vi er har skåret ind til benet i alle led – og tilbyder derfor markedets skarpeste priser.