Velg en side
Apollo Black Friday
FORSIDE » God reise Hamburg

Avhenting av bobil i Hamburg

Denne guiden er for deg som leier en bobil fra Apollo som avhentes i Hamburg.

Kjære reisende

Autocampers.no takker for at du har bestilt en bobil.

I denne e-posten finner du informasjon om ditt leiebevis, og vigtig informasjon om din leie av bobil. Først noen viktige instrukser.

1. Ta med leiebeviset

Du finner en lenke til leiebeviset i bestillingen din. Leiebeviset skal medbringes når du henter bobilen. Vi anbefaler at du tar en utskrift. Leiebeviset er dokumentasjon for bestillingen din. Kontroller derfor at opplysningene i beviset stemmer overens med det ønskede.

Får du behov for å endre eller annullere bestillingen, kan du lese reglene for dette i våre generelle betingelser.

2. Gjennemfør online check in i god tid

I god tid før du henter bobilen, må du registrere deg hos Apollo. Følg instruksjonene på denne lenken: preregistration.apollocamper.com

Velg ”Reservation Number” og inntast reservasjonsnummeret ditt, som står på leiebeviset med stor, fet blå skrift.

Lenken finnes også på leiebeviset. Her kan du også se bookingkoden din hos oss, i tillegg til reservasjonsnummeret ditt hos Apollo.

Bilfører(e) skal skrive inn førerkortnummer ved online check in.

3. Medbring førerkort og kredittkort

Du må fremvise førerkort når du henter bilen. Det må alle andre som skal kjøre bobilen også. Husk å ta det med.

4. Hent appen «Apollo Connect» og se våre «how to»-videoer

Du finner appen på Play (Android-telefoner) eller i AppStore (iPhones). Velg Tyskland og velg den relevante biltypen.

Vi anbefaler på det sterkeste, at du orienterer deg i video-materialet før avhenting av bobilen.

Annen nyttig informasjon

Nedenfor har vi samlet informasjon om alt fra avhenting og avlevering, parkering, veihjelp, kontaktinfo og nyttige lenker til camping.

Avhenting og avlevering

Avhenting kan skje på leieperiodens første dag etter kl. 15.00. Avlevering skal skje på leieperiodens siste dag før kl. 11.00.

Du skal kontakte stasjonen før avhenting – gjerne noen dager i forveien, for å avtale nøyaktig tidspunkt for avhenting. Dette for å unngå kø og for å minimere risikoen for smittespredning av korona. Ved avhenting gjennomgår dere bilen grundig sammen med Apollos personale, og leiekontrakten underskrives. Vær oppmerksom på at det tar 60-90 minutter å avhente en bobil.

Hvis du ønsker å hente camperen tidligere på dagen enn kl. 15.00, bes du kontakte stasjonen i Hamburg direkte. Hvis det er praktisk mulig, kan du få lov til å hente bobilen tidligere på dagen mot et mindre gebyr.

Kontaktinformasjon til stasjonen i Hamburg finner du lenger ned i denne teksten.

Forsikring

Leieprisen inkluderer kaskoforsikring, som dekker skader på bobilen. Det er også inkludert er en utvidet ansvarsforsikring, som dekker skader mot tredjepart.

Forsikringene dekker ikke i tilfelle av forsømmelighet.

Det er som utgangspunkt egenandel på forsikringen. Den er på €1.500 på Duo-bilen og €2.000 på øvrige modeller.

Egenandelen kan reduseres til €250 ved tilkjøp av ”alt inkludert-pakken” eller ”reduksjon av egenandel” ved bestilling. Kontakt Autocampers.no, hvis du ønsker å tilføye ”reduksjon av egenandel” til ordren, etter at du har bestilt.

Vær oppmerksom på at din egen forsikring kan dekke egenandelen. Det vil fremgå av betingelsene dine. Det kan du lese mer om i vår forsikringsguide, som du finner her.

Hvis du benytter din egen forsikring, skal du være oppmerksom på at Apollo vil holde deg personlig ansvarlig i tilfelle av skader. Det er dermed opp til deg å gjøre ditt krav gjeldende i forhold til det selskapet som står bak reiseforsikringen din.

Forsikringene dine fremgår av leiebeviset.

Vi anbefaler at du setter deg godt inn i reglene om forsikring når du leier en bobil.

Depositum

Ved utlevering av bobilen betales det et depositum, som dekker egenandelen. Beløpet er på €1.500-2.000 (jf. egenandelens størrelse som beskrevet ovenfor), med mindre det er tilkjøpt en ekstraforsikring, som reduserer egenandelen. Er den tilkjøpt, reduseres depositumet ved avhenting til bare €250.

Sikkerhetsstillelsen (betaling av depositumet) skal foretas med et internasjonalt debet- eller kredittkort (Visa eller Mastercard) tilhørende den primære leier av bobilen. Den primære leier er den personen som står anført i bestillingen hos Autocampers.no, med mindre annet er avtalt.

Depositumet refunderes automatisk til betalingskortet etter avlevering av bobilen – forutsatt at leiebetingelsene er oppfylt, og rengjøring er foretatt.

Kilometer og kjøring i andre land

Fri kilometer er inkludert i leieprisen. Det betyr at du kan kjøre så mye du vil, uten at det koster ekstra. Du skal imidlertid selv betale utgiftene til brennstoff.

Du kan fritt bevege deg mellom de fleste europeiske land i bobilen. Du kan dermed besøke de landene som står her nedenfor, med full forsikringsdekning, uten at det koster ekstra:

 • Andorra
 • Østerrike
 • Belgia
 • Bulgaria
 • Kroatia
 • Tsjekkia
 • Danmark – se imidlertid punktet nedenfor
 • Estland
 • Finland
 • Frankrike
 • Tyskland
 • Hellas
 • Ungarn
 • Italia
 • Irland
 • Lettland
 • Litauen
 • Liechtenstein
 • Luxemburg
 • Nederland
 • Norge
 • Polen
 • Portugal (ekskl. Madeira og Azorene)
 • Romania
 • Serbia
 • Spania (ekskl. Mallorca og Kanariøyene)
 • Slovenia
 • Slovakia
 • Sverige
 • Sveits
 • Storbritannia/United Kingdom

Spesielt om kjøring i Norge

Det er tillatt å leie en bobil i utlandet og kjøre den i Norge. Personer med fast oppholdssted i Norge kan bruke utenlandsregistrert utleiekjøretøy i landet i inntil 42 dager i løpet av en periode på 12 måneder. Perioden på 42 dager kan deles opp.

Hvis du leier en utenlandsregistrert bil, må du melde bruken til Skatteetaten elektronisk før bilen innføres til Norge: Meld inn bruk av utenlandsregistrert leiebil 

Det er et vilkår for registreringen at personen står oppført som leietaker i leiekontrakten. Dersom flere personer står oppført i leiekontrakten og ønsker å bruke utleiekjøretøyet i Norge, må hver enkelt melde inn sin bruk.

Parkering i Hamburg

Stasjonen i Hamburg er trang og har dessverre kun sjelden plass til bilen din mens du reiser. Du kan parkere på de nærliggende villa-veiene. Det er også en god og billig parkeringskjeller i nabolaget. Parkering her koster ca. 3,50 euro/døgn.

Du har også mulighet for å benytte deg av Apollos avtale med Hamburgs lufthavnsparkering. Dette koster ca. 5 euro/døgn og det tilbys også (for ca. 25 euro) transport mellom parkeringsplassen og utleiestasjonen. Man kan selvfølgelig også spare de pengene ved å kjøre bobil og bil sammen fra stasjonen til lufthavnen og parkere bilen der. Få mer informasjon om lufthavnsparkering her.

Utstyr til bobilen

Bobilen har utstyr og servise til kjøkkenet.

Det omfatter blant annet: Tallerkener, krus, drikkeglass, bestikk, oppvaskhåndkle, gryter, panne samt diverse redskaper.

Alle bobilene fra Apollo i Europa er utstyrt med GPS og bakkamera.

Dyne/sengetøy er ikke inkludert, med mindre det er valgt til ved bestilling. Det fremgår av ordreoversikten.

Barn i bobilen

Bruker barnet ditt bilstol i Norge, skal du også bruke bilstol i bobilen.

Det er mulig å leie barnestoler hos Apollo. Det er ikke nødvendig å forhåndsbestille.

Sykkelholder og leie av sykler

Apollos biler er utstyrt med sykkelholder som standard. Holderen på de minste bilene, Duo og Duo Plus, tar 2 sykler. Holderen på alle andre biler tar 3 sykler.

Det er også mulig å leie sykler på stasjonen i Hamburg.

Førerkort og kredittkort

Leier og alle personer som skal kjøre bobilen, skal medbringe førerkort og et internasjonalt kredittkort. Det er tillatt å kjøre motorhomet med et norsk førerkort i kl. B (vanlig førerkort til bil).

Alder

For å leie en bobil fra Apollo skal du være fylt 21 år. Det er et tillegg for førere mellom 21 og 24 år (forhøyet forsikring) i Storbritannia og Irland.

Den øvre aldersgrensen for leie av bobil er 80 år. Det er ikke nødvendig å medbringe legeerklæring hvis man er over 70 år.

Veirestriksjoner

Generelt er det er tillatt å kjøre på alle offentlige, asfalterte veier.

Enveisleie

Det er mulig å avlevere motorhomet på en annen stasjon enn der den ble hentet. Enveisleie krever alltid godkjennelse på forhånd av Apollo. Ved bestilling av enveisleie betales det et enveisgebyr. Det fremgår av bekreftelsen om enveisgebyret er betalt hjemmefra. Hvis ikke, oppkreves beløpet lokalt.

Veihjelp og reparasjoner

Apollo tilbyr gratis assistanse døgnet rundt. Oppstår det problemer med bobilen, skal veihjelpen kontaktes innenfor 24 timer.

Du kan benytte disse numrene:

Veihjelp (ved motorstopp/havari/større ulykke)

Ring til:

Fiat Camper Assist

00800 3428 1111

Døgnåben service

Hjelp til bruk av bobilen Ring til:
Apollo Europe Guest Support på den stasjonen du hentet bilen.

 

Hamburg: +49 4088 366 013 (eller e-post: hamburg@apollocamper.eu)

Paris: +33 674 27 51 98

Belfast: +44 (0) 28 9081 3057

Birmingham: +44 (0) 1212 893600

Dublin: +353 (0) 1842 8842

Edinburgh: +44 (0) 1506 856182

London: +44 (0) 1403 264598

Ring i tidsrummet 9-17 (kan variere lokalt)

Er bobilen involvert i en ulykke, skal det lokale politi også kontaktes.

Det anbefales å innhente godkjennelse fra Apollo, før eventuelle reparasjoner utføres. Omkostninger som ikke er godkjent, blir i utgangspunktet IKKE refundert.

Nyttige apper og spennende ruter

Appen Park4Night viser vei til massevis av muligheter for overnatting, påfylling og tømming av tanker mm. Appen dekker hele Europa og deler også andre campingturisters forslag til gratis camping på parkeringsplasser, rasteplasser mm. Det er både lovlig og hyggelig å overnatte andre steder enn på vanlige campingplasser. Vi råder deg til å alltid vise hensyn til omgivelsene når du overnatter i det fri. Etterlat plassen i minst samme stand, som du fant den i, og følg alltid eventuelle lokale anvisninger.

Overnatting på de såkalte Stellplätze er også en mulighet. Det er et billigere alternativ til campingplasser, med færre eller ingen fasiliteter. Forvent ikke strøm, vannforsyning, toaletter mm, men benytt i stedet fasilitetene i bobilen din.

Et par nyttige lenker

Guide til Stellplätze: https://www.promobil.de/neuheiten/download-stellplatz-radar-app-kostenlos/

Campingplasser: https://www.pincamp.de/

Campingplasser: https://www.germany.travel/en/travel-information/campsite-search/camping.html

Ruteforslag
Tysk Turistinformasjons oversikt over de tyske Ferienstrassen: https://www.germany.travel/dk/fritid-og-afslapning/ferieruter/ferieruter.html

Ruteforslag på app: DreamAnGo

 

Autocampers.no ønsker deg en god reise!

Vær trygg når du bestiller

Fri avbestilling på mange bobiler

Hos Autocampers.no slipper du å betale depositum ved bestilling av mange bobiler. Det betyr, at du også har fri avfbestilling.
Depositum skal først betales, når det er 2-3 måneder til avhenting av bobilen den. og dermed kan være trygg når du bestiller.

Viktig information: Visse leier er unntatt fra reglen om fri avbstilling.

Trygghet på veien: Gratis veihjelp hele døgnet

Når du reiser i bobil med autocampers.no, har du adgang til gratis veihjelp hele døgnet. Veihjelpen hjelper deg hvis du har spørsmål til betjening av bobilen, hvis du får motorstopp eller kommer ut for et uhell. 

Veihjelpen forgår på engelsk.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og avgifter er inkludert

Vi har medregnet alle skatter og avgifter som mva. og miljøavgifter i prisen. Noen amerikanske stater oppkrever imidlertid visse mindre avgifter lokalt.

Autocampers.no opplyser deg, så langt det er mulig, om disse avgiftene før bestilling, så du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sikkerhet i høysetet: Alle nødvendige forsikringer er inkludert fra start

Alle forsikringer er inkludert i leieprisen, så du slipper å bekymre deg om hva forsikringene dekker.

Vær oppmerksom på at egenandelen varierer etter hvilket land du kjører i.

Egenandelen er normalt på 1.500 dollar i USA og Canada. I Australia og New Zealand er egenandelen i visse tilfeller 7.500 australske eller new zealandske dollar. Det er mulig å redusere egenandelen til kr. 0,- mot et tillegg.

Mange reiseforsikringer dekker egenandel på leide kjøretøyer. Se forsikringsbetingelsene eller kontakt forsikringsselskapet ditt for nærmere informasjon.

Hvis du leier en bobil og har egenandel, vil du bli oppkrevet et depositum ved avhenting. Depositumet refunderes ved avlevering av bobilen.

Autocampers.no gjør ferien i bobil enkel og billig

Hos autocampers.no setter vi en ære i å tilby gode priser på leie av bobiler - uansett om du skal på kjør-selv-ferie i USA, Canada, Australia eller New Zealand.

Vi viser de beste tilbudene på nettstedet vårt, og vi deler alle prisene med deg, så du kan optimere kjøpet ditt. Og så kunne vi ikke drømme om å stille krav om at du skal kjøpe fly eller hotell hos oss. Vi ønsker nemlig at du skal ha frihet til selv å bestemme hvor du vil kjøpe flyreisen.

Verdi for pengene: Prisen inkluderer mye

Når du leier bobil hos autocampers.no, vil du se at mange ytelser og tjenester er inkludert i prisen fra starten av.

I USA og Canada er det for eksempel gratis å føye til ekstra sjåfører. Faktisk kan alle de reisende på 21 år eller over, som er i besittelse av et gyldig førerkort, bli registrert som fører av bobilen.

For å bli registrert som fører må man møte opp ved avhentning av bobilen, medbragt gyldig førerkort.

I Australia og New Zealand er kjøkkenutstyr, dyner, håndklær og sengetøy inkludert i grunnprisen helt fra starten av. Så det behøver du ikke tenke på. Og leier du en firehjulstrekker, følger det i visse tilfeller også telt og soveposer med.

Lette å kjøre: Krever bare et vanlig førerkort

Uansett bobilens størrelse, er et vanlig førerkort nok. Vær imidlertid oppmerksom på at du må ha et internasjonalt førerkort ved leie av bobiler i Australia og New Zealand.

Et internasjonalt førerkort gjelder i ett eller tre år og koster mellom 200 og 300 kroner (2019).

Du kan skaffe det ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførernes Avholdsforbund), og du trenger:

 • Passfoto etter gjeldende regler
 • Førerkort, eventuelt attestert kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider)
 • Opplysninger om folkeregistrert bostedsadresse i Norge og fødested

Derfor skal du velge autocampers.no

Z

Enkel bestilling

Kjøp online og finn selv den leieaftalen som passer best til deg på norsk!

Z

Stort utvalg

Vi formidler bobiler i mange størrelser og prisklasser – og også en som passer til deg.

Z

Sterke priser

Vi har skåret inn til beinet i alle ledd og tilbyr derfor markedets skarpeste priser.